Ostani doma
Novosti

NAKON RASPRAVE - PLJESAK

Pogledajte kako je izglasano povjerenje Vladi!

Hrvatski sabor iskazao je u petak povjerenje novoj Vladi koju će voditi Zoran Milanović, predsjednik SDP-a i deseti po redu premijer od hrvatske neovisnosti.

Nakon žustre rasprave, koja je trajala gotovo četiri sata, Hrvatski sabor je iskazao povjerenje Zoranu Milanoviću i njegovoj Vladi.

Programu Milanovićeve vlade i njezinih 22 člana povjerenje je dalo 89 zastupnika vladajuće većine te nacionalnih manjina, suzdržanima se izjasnilo 12 zastupnika iz HDSSB-a i Hrvatskih laburista, a protiv je glasovalo 28 zastupnika HDZ-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Milanovićev govor pred Saborom: Naš program nije shopping lista

Prvi potpredsjednik vlade je čelnik HNS-a Radimir Čačić, koji će obnašati i dužnost ministra gospodarstva.

SDP ima troje potpredsjednika vlade - Milanku Opačić, koja je i ministrica socijalne politike i mladih, Branka Grčića koji će voditi i ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, te Nevena Mimicu kao potpredsjednika vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku.

Vesna Pusić dobila je povjerenje Sabora kao ministrica vanjskih i europskih poslova, ministar unutarnjih poslova je Ranko Ostojić, zdravlja Rajko Ostojić, financija Slavko Linić, obrane Ante Kotromanović, pravosuđa Orsat Miljenić (nestranački), uprave Arsen Bauk, poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Ministar rada i mirovinskog sustava postao je Mirando Mrsić, pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina, poljoprivrede Tihomir Jakovina, turizma Veljko Ostojić, kulture Andrea Zlatar, zaštite okoliša i prirode Mirela Holy, graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak, branitelja Predrag Matić (nestranački), znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Svi članovi vlade poimenično su položili prisegu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!