Ostani doma
Novosti

GOLE GRUDI KAO PORUKA

Ukrajinke u toplesu Putinu rekle da ne dolazi

Aktivistice udruge za ženska prava FEMEN u središtu Kijeva golim su grudima ruskom premijeru Vladimiru Putinu poručile da neće uspjeti raskomadati Ukrajinu.

KIJEV - Premda se na vlast nedavno vratila proruska politička opcija, još od narančaste revolucije Ukrajina figurira kao država koja stalno važe hoće li se više prikloniti Moskvi ili Zapadu.

Velik broj Ukrajinaca prema Rusiji ne gaji pretjerano lijepe osjećaje jer u Moskvi vide ekipu koja im želi oteti dio teritorija ili ih želi uništiti u ekonomskom smislu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Takvog su stajališta i pripadnice udruge za ženska prava FEMEN, koje je prilično uznemirio najavljeni posjet Kijevu ruskog premijera Vladimira Putina.

One su se u srijedu stoga u samom srcu Kijeva skinule u toples te su golih grudi prosvjedovale protiv Putinovog skorašnjeg posjeta.

"Ukrajina ga ne želi ovdje. Ukrajina zna što on ovdje traži, on želi raskomadati Ukrajinu. Nećemo mu to dopustiti", izjavila je jedna od aktivistica Aleksandra Ševčenko.

U Kremlju kao službeni razlog Putinova posjeta navode produbljivanje bilateralnih gospodarskih odnosa.

Inače, aktivistice su u toplesu prosvjedovale i u ožujku ove godine. Tada im po volji nije bio sastav nove vlade, u kojoj sjede isključivo muškarci.

Snimke toples demonstracija u videoprilogu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!