Ostani doma
Novosti

RTL DOZNAJE PULS NACIJE

Opala potpora Hrvata ulasku u EU

Kako sada stvari stoje, većina će građana u nedjelju na referendumu podržati ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Rezultat je to istraživanja raspoloženja birača koje je naručilo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Prema rezultatima telefonske ankete, koju je na uzorku od 1000 ljudi provela agencija Ipsos Puls, 56 posto građana će se na predstojećem referendumu izjasniti za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, potvrđeno je RTL Televiziji iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Isto je istraživanje pokazalo da je 33 posto hrvatskih građana protiv pridruživanja EU, dok je 11 posto sudržanih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od onih koji su se izjasnili kao sudržani, njih 40 posto misli da je članstvo u Europskoj uniji dobro, dok je 33 posto suprotnog mišljenja.

Za razliku od prethodnog istraživanja, provedenog krajem 2011. godine, za tri posto je pala podrška ulasku u Europsku uniju, a za jednako toliko je porastao postotak sudržanih.

Anketa koju je naručilo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pokazala je da će i odaziv na referendum bit će vrlo dobar –  64 posto anketiranih će sigurno glasati, dok će njih 16 posto vjerojatno izaći na referendum.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!