Novosti

Duhovi prošlosti

Kako je Hitler 'uskrsnuo' na presici sindikata

Predsjednik Matice sindikata Hrvatske prisjetio se najvećeg svjetskog zlotvora 20. stoljeća, Hitlera, te naglasio da su njega na vlast dovele upravo ovakve mjere štednje za kakve se sada zalaže Vlada Republike Hrvatske.

Vilim Ribić, predsjednik Matice sindikata Hrvatske, napominje da sindikati proračun nisu podržali, kako su to mediji dan ranije prenijeli, već da su ga samo primili na znanje i da nisu bili ni za ni protiv njega.

"Borba za smanje deficita dovest će do još većeg deficita, i to se najbolje vidi na primjerima Španjolske, Velike Britanije i Grčke", rekao je Ribić i prisjetio se najvećeg svjetskog zlotvora 20. stoljeća, Hitlera, te naglasio da su njega na vlast dovele upravo ovakve mjere štednje za kakve se sada zalaže Vlada Republike Hrvatske.

"Treba podsjetiti da je Hitlera na vlast doveo Heinrich Brüning, koji je bio njemački kancelar od 1930. do 1932. godine. On se zalagao za identične mjere štednje koje se predlažu danas", prepričao je predsjednik Matice sindikata Hrvatske uz napomenu da on ne zagovara nikakav dolazak novog Hitlera.

Također je dodao kako Matica podržava štednju, no samo ukoliko će dovesti do pozitivnog ishoda.

Ribić je istaknuo kako nova Vlada vjerojatno nema manevarskog prostora za kreativnija rješenja te napomenuo kako se trebaju oporezivati banke i druge financijske institucije, koje nevjerojatno profitiraju od ove ekonomske krize, dok građani jedva preživljavaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!