Ostani doma
Novosti

POŽRTVOVNA MAJKA

Poljakinja rađala nevjerojatnih 75 dana!

Joanna Krzysztonek je više od dva i pol mjeseca ležala u specifičnom položaju, naopačke, nakon što je izgubila jednu od troje beba koje je nosila.

Joanna Krzysztonek postala je majka rekorderka nakon što je rađala nevjerojatnih 75 dana. Poljakinja je više od dva i pol mjeseca ležala u specifičnom položaju, naopačke, nakon što je izgubila jednu od troje beba koje je nosila.

Iako su liječnici sumnjali hrabra je majka izdržala i izborila se za živote svoje kćeri i sina. Sada osmijeh ne skida s lica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Moj cijeli svijet bio je u ovom krevetu. Preporuka je bila da moram ležati naopačke, ali ne u jako okomitoj pozi. Bilo je važno da je moja glava niže od nogu kako bi moja djeca ostala u meni", kaže Joanna.

Joanna je ponosno nosila trojke, no u 21. tjednu došlo je do komplikacija, i dobila je trudove. Jedno dijete je rodila, ali nije preživjelo. Liječnici su tada imali težak zadatak: zasutaviti rađanje i ostalo dvoje djece.

"Odlučili smo da ćemo, kako bi spasili djecu, prvo zaustaviti trudove, a zatim produžiti njihovo trajanje.  Na sreću, uspjeli smo. Zaustavili smo ih za 75 dana", rekao je doktor Mariusz Zimmer.

Požrtvovnoj Poljakinji nije bilo teško dva i pol mjeseca ležati u specifičnoj pozi, s nogama u traku. "Nisam uopće razmišljala. kad su mi rekli da postoji način da spasimo drugo dvoje djece, to je bilo to. Izgubila sam jedno dijete i nije bilo toga što ne bih napravila da spasim ostale", kaže 31-godišnja Joanna.

U osmom mjesecu trudnoće liječnici su zaključili da je vrijeme da djevojčica i dječak dođu na svijet nakon, čini se, najduljeg poroda u povijesti.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!