Novosti

odbile ga banke

Kerum mora prodati svoju najskuplju investiciju - Marjan!

Kerum mora prodati svoju najskuplju investiciju - Marjan!
PIXSELL

Splitski gradonačelnik Željko Kerum potvrdio je kako prodaje svoju najdražu i najskuplju investiciju - hotel Marjan.

Splitski gradonačelnik Željko Kerum potvrdio je za Radio Dalmaciju kako prodaje Marjan, no nije želio precizirati pregovara li s Dankom Končarom, piše Slobodna Dalmacija.

"Zapustio sam trgovinu, puno novaca sam potrošio na Marjan, posudivši iz svog osnovnog biznisa. Sada taj novac trebam vratiti u trgovinu. Prodajem još i dio svog vlasništva, imam ukupno oko 400 milijuna eura u nekretninama. No, ne radi se o trgovinama, trgovine neću prodavati", objasnio je splitski gradonačelnik.

Potencijalni kupac Marjana biznismen je Danko Končar, s kojim je Kerum nedavno stupio u kontakt. Iz izvora bliskih Končaru doznajemo da se on odazvao Kerumovu pozivu, a susreli su se prošloga vikenda u Splitu, prenosi Jutarnji list.

Najbogatiji čovjek grada pod Marjanom navodno je u financijskim problemima, te je čak razmišljao o prodaji svog trgovačkog lanca.

Razlog prodaje upravo je Kerumova najskuplja i najdraža investicija - hotel Marjan, čije gradilište već mjesecima zjapi prazno. Radovi su stali zbog nedostataka novca, pa je gradonačelnik izlaz iz situacije vidio u prodaji trgovačkog lanca.

Osim toga, Keruma navodno sve više pritišću banke koje su kreditirale rekonstrukciju Marjana, no riječ je o svoti većoj od 20 milijuna eura.

Neslužbeno doznajemo kako Kerum pokušava refinancirati taj kredit i dodatno se zadužiti kako bi projekt doveo do kraja. Međutim, više ne nailazi na sklonost banaka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!