Novosti

BURA ZNANJA

Muku mučite s učenjem? Evo rješenja!

Umjesto na fakultetu, predavanja se od sada mogu slušati i u centru Rijeke, gdje mladi entuzijasti kreiraju nov način studiranja - na temelju predavanja stvaraju multimedijalne lekcije.

Nema više čekanja za željne novih spoznaja u Rijeci kojom je zavladala bura znanja. Zaboravite klasična fakultetska predavanja. Bilo kada i  bilo tko moći će učiti na kompleksan, ali puno lakši način - primjeren dobu novih tehnologija. I sve to - potpuno besplatno.

Umjesto na fakultetu, predavanja se od sada mogu slušati i u centru grada gdje mladi entuzijasti kreiraju nov način studiranja na temelju predavanja stvaraju multimedijalne lekcije.

"Izradi se grafika, animacija, 3D modeli, glazbena podloga, zvučni efekti, sve se sinkronizira u video uradak od desetak minuta i publicira", izjavio je Pavao Pahljina, student 3. godine Filozoskog fakulteta u Rijeci.

Kako bi to ostvarili, treba ipak skoknuti i do fakulteta. Sveučilište je "Buri znanja" osiguralo prostor i opremu, a sve ostalo prepuštaju njima. Slobodno vrijeme provode u olakšavanju studiranja kolegama. Programiranje je u drugom planu.

Razveselili su svakako profesore iako je oprez bila prva reakcija.

"Napravili smo jedno preliminarno istraživanje da vidimo kako studenti gledaju na takav način studiranja i vidjeli smo veliki potencijal u takvom projektu", tvrdi dekan Filozofskog fakulteta u Rijeci Predrag Šustar.

Od svibnja se na internetskim stranicama Bure znanja može pratiti kolegij iz Filozofije znanosti. Za jesen planiraju pokrenuti još četiri, a prvi se kao korisnik prijavio rektor Sveučilišta koji je projekt  podržao bez zadrške.

Ovi se mladi ljudi nadaju da s fakulteta neće na burzu jer je poduzetnički potencijal tehno generacije gotovo neograničen.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!