Ostani doma
Novosti

PROGNOZA NIKOLE VIKIĆ-TOPIĆA

Očekujte zubato sunce, na Jadranu olujnu buru: Do kraja tjedna sunčano, a za vikend stiže promjena

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u drugom dijelu dana više sunca nego ujutro, ali također hladno,

Nakon jučerašnjeg pogoršanja koje nam je donijela fronta, već u utorak će nastupiti stabilizacija. Jača nam velika anticiklona, tlak zraka raste, a fronta će odmicati na jugoistok.

Tako će se već prijepodne sa zapada razvedravati. Najviše sunca imat ćemo na sjevernom Jadranu, dok će drugdje još biti umjereno, a na jugu Dalmacije i pretežno oblačno. Zato će na tom dijelu, te oko Dubrovnika i Konavala još padati kiša. Jutro će biti prilično hladno, osjetno hladnije nego u ponedjeljak.  Na moru uz jaku i olujnu buru. Samo će na krajnjem jugu do nekih 4, 5 sati ujutro puhati jugo, pa će biti toplije nego drugdje, no onda i tamo naglo okreće na buru uz pad temperature. 

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj umjereno oblačno, bit će sunčanih razdoblja, ali unatoč tomu osjećaj prilično hladno, a pojačavat će ga i slab do umjeren sjeverac. Temperatura oko četIri.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu u drugom dijelu dana više sunca nego ujutro, ali također hladno, između 3 i 5 Celzijevih stupnjeva, uz slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.  

U Dalmaciji sunčano, na sjeveru i vedro, a na jugu još umjereno oblačno. Puhat će jaka bura zbog čega će biti hladno, a navečer i vrlo hladno. Najviša temperatura na obali oko 11, a u unutrašnjosti oko 6.

U Istri i na Kvarneru pretežno vedro, ali bit će to zubato sunce, zbog jake, pod Velebitom i olujne bure. Temperatura od 5 do 11. U Gorskom kotaru i Lici umjereno oblačno i hladno, oko nule, uz tendenciju razvedravanja. 

Do kraja tjedna na kopnu ostaje uglavnom suho, uz sunčana razdoblja. U srijedu i četvrtak bit će još prilično hladno, ujutro oko -5, uz maglu i mraz. Onda za vikend nova južina i porast temperature na 10-ak stupnjeva.

Na obali u srijedu vedro, uz slabiju buru, ali još uvijek hladno. U četvrtak poslijepodne naoblačenje koje stiže s mooora. U petak ono donosi kišu, u Dalmaciju i pljuskove. Tad će zapuhati jugo i temperatura će porasti na 15-ak stupnjeva. Za vikend opet malo stabilnije.

Dakle, ovo je bilo kratkotrajno pogoršanje, ostatak će tjedna biti sunčaniji, ali iduća tri dana prilično hladno, i na kopnu i na moru.  Onda u petak na obali kiša, a za vikend ponovno toplije...  

Zbog olujnog vjetra i snijega zatvorena cesta Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most

Zbog olujnog vjetra i snijega za sav su promet zatvorene državne ceste: Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most i Dobroselo-Mazin-Bruvno, izvijestio je u utorak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar) i Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle ( I.skupina) na: autocesti A7 čvora Draga-čvor Šmrika i LC58107 Križišće-Kraljevica,

a dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II.skupina) na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Senj-Karlobag.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu su katamaranske linije: Rab-Lun (Tovarnele)-Rijeka, Split-Hvar-Korčula i trajektna linija: Prizna-Žigljen.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!