Ostani doma
Novosti

AMBICIOZNI STUDENTI

Iza njih su mjeseci posla, a ispred njih svijetla budućnost!

Gotovo 400 studenata mjesecima je radilo na aplikacijama koje će jednom - možda zaraditi milijune. Pred tvrtkama i investitorima konačno su izabrane i najbolje ideje.

Iza njih su mjeseci posla, a ispred - svijetla budućnost. Studenti koji su osmislili kupovanje skeniranjem "barcodova" u trgovinama najbolji su među više od stotinu timova, a to ne znači samo prestiž.

"Zarada će se temeljiti na prodaji takve aplikacije velikim supermarketima i namjeravamo je integrirati u njihove postojeće informacijske sustave, a može se prilagoditi dizajnom vizualno bilo kojeg supermarketa", izjavila je Željka Janda Hegediš, studentica FER-a.  

Evo još nagrađenih ideja: aplikacija CUGin otkriva u kojem je kafiću, primjerice, kava danas jeftnija.

"Novac u toj aplikaciji leži u tome da ćemo kafićima omogućiti besplatno oglašavanje, neograničen broj akcija, jer u konačnici korisnicima želimo omogućiti što više uštede uz što više akcijskih cijena", tvrdi Filip Gvardijan, također student FER-a.

I beskonačnom čekanju u policiji ili bankama dolazi kraj jer napravljena je aplikacija spojena s redomatima koja će korisnicima uštedjeti vrijeme.   

"Osoba uzima svoj redni broj te ga stavlja u aplikaciju i može obavljati poslove koje ima dok ne dođe na red", kaže Sara Medved, studentica Medicinskog fakulteta.

Natjecanje App Start Contest na FER-u je privuklo i velike tvrtke i investitore.

"Ove stvari što rade nisu samo nekakvi lokalni proizvodi nego da će ih moći plasirat prvo regionalno, a zatim i globalno", smatra Vedran Podobnik, docent na FER-u.

Nije cilj da ovi studenti nakon fakulteta traže posao na burzi, već da sami otvaraju nova radna mjesta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Reci što misliš!