Novosti

ELIZEJSKI UGOVOR

Mali graditelji mira na kazališnim daskama

Potpisom na ugovor završilo je rivalstvo između dviju zemalja, a mališani iz dviju škola o različitostima dvaju naroda progovorili su na zabavan način i u prikazanom filmu “Karambolage”.

Proslavi 50. godišnjice potpisivanja Elizejskog ugovora pridružio se i Zagreb. Učenici Eurocampusa, koji pod istim krovom objedinjuje Francusku i Njemačku školu - u zagrebačkom Kazalištu lutaka organizirali su kulturnu večer. Održali su predstavu u kojoj su na humorističan način predstavili francusko - njemačke odnose u proteklih 50 godina.

Zanimljivo, učenici Francuske škole govorili su na njemačkom, a učenici Njemačke škole na francuskom jeziku. Ravnateljica Elfie Koller i ravnatelj Christophe Olry željeli su primjerom pokazati prijateljstvo europskih naroda, čije su temelje prije pedeset godina Elizejskim ugovorom postavili francuski predsjednik Charles de Gaulle i njemački kancelar Konrad Adenauer.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potpisom na ugovor završilo je rivalstvo između dviju zemalja, a mališani iz dviju škola o različitostima dvaju naroda progovorili su na zabavan način i u prikazanom filmu “Karambolage”. U obljetnicu su željeli uključiti i učenike hrvatskih škola.

Tako polaznicima vrtića, osnovnih i srednjih škola nude mogućnost sudjelovanja u natječaju za crteže na temu "Prijateljstvo u srcu Europe".  Za sudjelovanje je dovoljno posjetiti internetsku stranicu www.ecolefrancaisedezagreb.hr, a nagrade će biti dodijeljene 9. svibnja 2013., na Dan Europe.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!