Novosti

ništa od odštete investitorima

'Srđ je primjer kako se stvari ne bi trebale raditi'

'Srđ je primjer kako se stvari ne bi trebale raditi'
RTL

Premijer je ponovio da ne može komentirati pitanje odštete investitoru, koji je sve ovo vrijeme kupovao parcele na Srđu, ukoliko se građani na referendumu izjasne protiv gradnje vila, hotela i apartmana na spornoj lokaciji. Ali i ocijenio je kako je, ako i ne bude realizacije projekta, riječ o visoko vrijednom zemljištu koje će i dalje biti na prodaju.

Premijer Zoran Milanović izjavio je danas da ne može komentirati pitanje moguće financijske štete ako se građani Dubrovnika na referendumu izjasne protiv izgradnje golf parka na Srđu te ustvrdio kako je referendum potreban budući da je riječ o velikom projektu kojim se određuje budućnost 'jednog relativno malog grada', no da se trebao provesti i ranije kako bi investitori 'znali gdje su i s čim mogu računati'.

„Primjer Srđa govori kako stvari ne bi trebalo raditi. Referendum o takvim stvari – da, ali na vrijeme, kako bi svi znali gdje su i s čim mogu računati“, rekao je Milanović odgovarajući na novinarska pitanja nakon izjave koju je dao u povodu odluke predsjednika Republike Ive Josipovića da se izbori za Europski parlament održe 14. travnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novinari je zanimao stav Vlade o projektu na Srđu i postoji li opasnost da država plati odštetu ako se Dubrovčani na referendumu izjasne protiv tog projekta. Naime, gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je u utorak premijeru Milanoviću pismo u kojem je zatražio da Vlada predoči građanima Dubrovnika, prije organiziranja referenduma o izgradnji golf parka na Srđu, mogu li iz negativnog odgovora proizaći financijske štete.

„Tamo gdje je država demokratska, gdje su institucije demokratske i sudstvo neovisno uvijek postoji izgled da nešto morate na kraju platiti i da ne znate kako će sud odlučiti. Ne znam. To jedino tako mogu komentirati“, rekao je danas Milanović.

(FOTO: Dubrovniktv.net)

Projekt na Srđu tiče se cijelog grada i toliko je velik i značajan da definira budućnost jednog relativno malog grada i u tom smislu logično je da se ide na referendum, kazao je. Ali nije logično, dodao je, da se s tim kasni i da se to događalo šest-sedam godina.

„Onda neka netko upre prstom i kaže Vlada krade, prodaje, pogoduje. Ali, barem ćete moći u nekoga uprijeti prstom. U Hrvatskoj već godinama ne znate tko je odgovoran, nema odgovorne osobe. Ja, moj tim, preuzimamo odgovornost, pa recite da ne valjamo. Ali, mora se znati gdje se donosi odluka“, nadodao je premijer.

Ponovio je da ne može komentirati pitanje odštete investitoru koji je sve ovo vrijeme kupovao parcele na Srđu, ali i ocijenio kako je, ako i ne bude realizacije projekta, riječ o visoko vrijednom zemljištu koje će i dalje biti na prodaju.

„Prema tome, onaj tko je to vrijedno kupovao, po mojoj laičkoj, ali ne potpuno analfabetskoj procjeni, na kraju će na tome ipak zaraditi. Što god se gore gradilo“, zaključio je.

Pravnik Enes Ćerimagić iz Zelene akcije, koji je ujedno član Organizacijskog odbora za referendum, kazao je danas u emisiji Radio Studenta Širenje područja borbe kako je informacija o financijskoj odšteti investitorima zapravo pokušaj zastrašivanja građana.

Također je naglasio kako ni jedna dozvola za Golf resort na Srđu još nije izdana.

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!