Novosti

uoči lokalnih izbora

Nije mu lako: Kerum duguje milijune i rasprodaje imovinu

Nije mu lako: Kerum duguje milijune i rasprodaje imovinu
RTL

Dok je u prošle lokalne izbore ušao s gomilom obećanja, ovaj put pred birače izlazi s milijunskim dugovima, tvrtkama koje se nalaze pred stečajem i bez luksuzne imovine.

Na splitskom Trgovačkom sudu proteklih je tjedana zaprimljeno osam novih zahtjeva za stečajem tvrtke Kerum d.o.o.

Riječ je o zagrebačkim tvrtkama Salvia, Intermims i AWT International, čakovečkom Fructus Krestu i Međimurki, Mesnoj industriji braće Pivac iz Vrgorca, PIP-u iz Pisarovine, te DISA iz Splita.

Navodno je riječ o milijunskim dugovima.

Neki mediji navode da je vlasnik te propale tvrtke Željko Kerum nedavno uplatio 1,25 milijuna kuna duga tvrtki Prodis iz Zagreba i Perfa Bio iz Donje Stubice.

Tvrtka Kerum našla se i na listi Porezne uprave zbog duga državi u iznosu većem od 22 milijuna kuna poreza.

Doznaje se da je Željko Kerum u utorak sat vremena bio u Općinskom državnom odvjetništvu gdje je svjedočio u slučaju koji se vodi jer nije pokrenuo stečaj svoje tvrtke koja nema uvjete za poslovanje zbog čega joj je račun u blokadi.

Kako je došlo vrijeme i da splitski gradonačelnik stegne remen, govori i činjenica kako je prodao luksuznu jahtu Joku generalu Čermaku te ne vozi više Maybach nego Passat.

U novu predizbornu kampanju opet ulazi s hotelom Marjan, ali ne kao zalogom za budućnost, kao prije četiri godine, već kao utegom oko vrata. Uložio je 113 milijuna eura, hotel nije završio, a ostao je dužan Hypo banci više od 30 milijuna eura. Sada još uvijek traži kupca, a nada se partneru s kojim bi završio hotel i zaradio, piše Večernji list.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!