Novosti

ŠTRAJKOVI SOLIDARNOSTI

Hrvatskoj prijeti paraliza zračnog prometa

Hrvatskoj prijeti paraliza zračnog prometa
RTL

Kontrola letenja, Zračna luka Zagreb, Zračna luka Split, cijela zrakoplovna struka sutra će krenuti u štrajk solidarnosti. U sklopu CA sindikat mehaničara daje potporu i također kreće u štrajk solidarnosti.

Sindikat kabinskog osoblja zrakoplovstva i i Hrvatski sindikat prometnih pilota započeli su drugi dan štrajka, nakon što jučer nisu postigli dogovor s upravom Croatia Airlinesa o Kolektivnom ugovoru.

Sindikatima je ponuda uprave bila neprihvatljiva, a predsjednik Novog sindikata Mario Iveković pozvao je druge sindikate na štrajk solidarnosti jer je ovo, kako kaže, borba za radnička prava.

Stjuardese i piloti nastavljaju štrajk, otkazano dvadesetak letova

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Štrajkašima su uistinu podršku pružili sa svih strana. Kontrola letenja, Zračna luka Zagreb, Zračna luka Split, cijela zrakoplovna struka sutra će krenuti u štrajk solidarnosti, tzv "bijeli štrajk" tijekom kojeg će raditi manjim intezitetom. U sklopu CA sindikat mehaničara daje potporu i također kreće u štrajk solidarnosti. Sutra od 12 do 14 sati i strojovođe HŽ-a u znak solidarnost zaustavljaju i putničke i teretne vlakove i kreću u štrajk. Otkazat će ga samo ako se prekine štrajk u CA. Ova odluka dolazi nakon što im je Županijski sud zabranio da danas zaustave putničke vlakove.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!