Ostani doma
Novosti

Mjesto za ljubljenje

Ljubite se u svoja četiri zida nasred ulice!

Ljubite se u svoja četiri zida nasred ulice!
facebook

Gotovo da nema osobe koja nije čula frazu 'neka oni rade što hoće u svoja četiri zida', a mnogi su je i izgovorili. Beograđani su se dosjetili kako tome doskočiti.

Inicijativa "Mesto za ljubljenje" započela je u Beogradu, a ima velikog potencijala proširiti se ostatkom regije. Radi se o vrlo jednostavnom konceptu, no vrlo snažnom.

Grafit na kojem piše jednostavno "mjesto za ljubljenje" okružen je sa četiri crte koje simboliziraju četiri zida unutar kojih bi svatko mogao raditi što god želi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Lokacije u Beogradu nisu izabrane slučajno, baš svaka je simbolična i ima veze sa kritikom nasilja, kako nad stranim državljanima, tako i nad pripadnicima i pripadnicama manjinskih grupa, ili sa odavanjem počasti pojedincima ili institucijama koji cijene individualni izraz i pravo slobodnog izbora", rekla nam je Sanja Seliškar, jedna od pokretačica ove inicijative.

Tvrde kako se Mjesto za ljubljenje ne odnosi samo na osobe LGBT populacije, već je ovo osvrt i na sve one parove koji iz nekog razloga nisu "tradicionalni", diskriminiranih na temelju vjerskih, rodnih, etničkih ili bilokojih drugih karakteristika.

Čekamo dan kada će Mjesto za ljubljenje u svom pravom smislu osvanuti i u Zagrebu, a i u ostatku regije.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!