Ostani doma
Novosti

NAROD NE ODUSTAJE!

Erdogan ponovno osudio 'teroriste i bandite' na ulicama

Erdogan ponovno osudio 'teroriste i bandite' na ulicama
BRAKEMEIER/DPA/PIXSELL

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan upozorio je u nedjelju u Ankari da strpljenje njegove vlade ima "granice", deseti dan prosvjeda kojima okupljeni traže njegov odlazak.

"I dalje smo strpljivi, mi smo uvijek strpljivi, ali naše strpljenje ima granice", rekao je Erdogan pred više tisuća pristaša, po dolasku u zračnu luku u Ankari.

Prije toga, u Adani je kritizirao prosvjednike i zatražio od svojih istomišljenika da im daju lekciju iz demokracije tijekom općinskih izbora 2014.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dan nakon prosvjeda kada je više desetaka tisuća ljudi izašlo na ulice velikih gradova u Turskoj, šef vlade je nastavio svoju ofenzivnu retoriku, pred tisućama pobornika koje je okupila njegova stranka Pravde i razvoja (AKP).

"Samo nas sedam mjeseci dijeli od lokalnih izbora. Želim da tim ljudima date lekciju demokratskim putem, u glasačkim uredima", izjavio je Erdogan u govoru u Adani, te ponovno prosvjednike nazvao teroristima i banditima.

Tisuće prosvjednika okupile su se u nedelju poslijepodne na trgu Taksim na koncertu i političkom skupu, desetog dana prosvjeda protiv premijera Erdogana.

Na tribini podignutoj tijekom jutra na tom trgu održavaju se govori protiv politike vlade i policijskih brutalnosti, isprekidani skandiranjem mase koja traži ostavku premijera i vlade.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!