Novosti

UDRUGE NA NOGAMA

Umjetna oplodnja samo u braku!

Vlada priprema prilično konzervativan prijedlog zakona o umjetnoj oplodnji prema kojemu će takva oplodnja biti dopuštena samo bračnim parovima.

ZAGREB - Za desetak bi dana Vlada konačno trebala predstaviti novi zakonski prijedlog kojim se uređuje pitanje medicinski potpomognute oplodnje. Na ovaj se zakon čeka već desetljećima, a detalji iz prijedloga, koje je u četvrtak iznio ministar zdravstva Darko Milinović, dočekani su na nož od strane nekoliko nevladinih udruga.

Milinović je rekao da će umjetna oplodnja biti dopuštena samo bračnim parovima, što u Ženskoj mreži Hrvatske, Kontri i Iskoraku uspoređuju s donošenjem zakona o sterilizaciji svih plodnih žena koje nisu u braku. Traže stoga da u Sabor bude upućen prijedlog koji će biti usklađen s postojećim nacionalnim i međunarodnim zakonodavstvom te da novi zakon ne bude diskriminativan prema ženama s obzirom na njihov bračni status.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ministar na to uzvraća kako nema govora o diskriminaciji, "a kako do sada nismo imali nikakav zakon, bolje ikakav nego nikakav".

Više doznajte u videoprilogu RTL-ove Mojmire Pastorčić.

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!