Ostani doma
Novosti

POTRESNA PRIČA

Dejan samo želi živjeti kao i svi vršnjaci: Nedostaje mu još 100.000 kuna!

Dejan bi sljedeći tjedan trebao otići na operaciju u Njemačku, no od potrebnih 250.000 kuna obitelj Avgustinović sakupila je 144.000 kuna. Dakle, Dejanu je potrebno još 100-injak tisuća kuna.

Dejanu je tek 18 godina. Umjesto da radi sve ono što rade njegovi vršnjaci, on već godinu dana ne izlazi iz kuće.

"On samo leži u krevetu i gleda kako se njegovi prijatelji voze, šetaju... on ne smije nigdje", izjavila je Ivanka Avgustinović, Dejanova majka.

Od atipične epilepsije boluje još od početka puberteta, ali posljednju godinu napadi su svakodnevni te traju po nekoliko sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"To traje po tri, četiri sata najduže, u komi zna biti po tri minute, najviše je bio sedam sati, to smo mjerili. Budiš ga, kada dođe grč, onda se probudi, onda su jauci, grčenje...", kazao je Anto Avgustinović, Dejanov otac.

Dejan niti sekunde ne smije ostati sam te njegovi roditelji moraju biti oprezni, pa čak kad ode i u kupaonu sam, ne smije se zaključati. Otac je s njim dok se tušira i pomaže mu brijati se.

Dejan je napad doživio i pred našom kamerom. Teško je opisati šok koji doživite kada ovo vidite. Oni te šokove proživljavaju iz dana u dan.

Rješenje za Dejanovu agoniju ponudili su im u jednoj klinici u Njemačkoj.

"Oni moraju točno ustanoviti odakle žarište polazi. A kad bi ustanovili dolazi li iz malog prsta, onda bi oni to premostili tim metodama s bolesnog na zdravo tkivo", rekao je Dejanov otac.

Dejan bi sljedeći tjedan trebao otići na operaciju u Njemačku, no od potrebnih 250.000 kuna obitelj Avgustinović sakupila je 144.000 kuna. Dakle, Dejanu je potrebno još 100-injak tisuća kuna.

HZZO je opet nemoćan jer Dejanovi liječnici, iz samo njima znanih razloga, ne žele potpisati papire kojima bi mu ti troškovi bili pokriveni. Dejanu se život može vratiti u normalu jedino zahvaljujući vama.

"Nikad pomislio nisam da bi mogao ovako javno ići, da prodam kuću gdje bi onda. Prodat ću i nju, a njemu moram pomoć. Ništa nije vrijedno, pa to je mladost. Mladost da provede u krevetu...", očajan je Dejanov otac.

Želite li pomoći Dejanu, pišite nam na exkluziv@rtl.hr ili na Facebook stranicu Exkluziv Tabloida. On nema puno želja, ali ih ispuniti možete samo vi.

Ostali podaci:

Dejan Avgustinović

Erste banka,

Žiro račun: 2402006-3102451973

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!