Ostani doma
Novosti

upozorenje mladima

Jovanović pozvao mlade na bojkot hrvatske Wikipedije

Jovanović pozvao mlade na bojkot hrvatske Wikipedije
Daniel Kasap/PIXSELL

Ministar Jovanović hrvatsku verziju poznate online enciklopedije smatra neprikladnim izvorom informacija pa učenike i studente poziva na bojkot.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović pozvao je mlade u Hrvatskoj na bojkot hrvatske inačice poznate online enciklopedije Wikipedija jer sadrži velik broj netočnih i dvojbenih podataka.

Navodno su položaje administratora uzurpirali radikalni desničari koji iskrivljuju podatke o novijoj hrvatskoj povijesti.

''Mogu samo sa žaljenjem konstatirati da je mogućnost otvorenosti i relevantnosti vrela informacija koju bi Wikipedija mogla i trebala pružati, u hrvatskoj verziji potpuno obezvrijeđena, što zasigurno nikada nije bio cilj pokretača Wikipedije, a niti velikog broja ljudi diljem svijeta koji svoje vrijeme i znanje nesebično dijele putem interneta'', rekao je Jovanović za Novi list.

Ministar hrvatsku Wikipediju smatra neprikladnim izvorom informacija za mlade jer može krivo informirati i usmjeriti cijele generacije pa mladima preporučuje korištenje pouzdanije verzije Wikipedije na engleskom jeziku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!