Ostani doma
Novosti

SUTRA ODLUKA

Hoće li Vlada liječnicima u štrajku umanjiti plaće za listopad?

RTL doznaje da će na sutrašnjoj sjednici Vlade biti donesena odluka hoće li se liječnicima koji su u štrajku umanjiti plaće za listopad.

Za rekordni 50. dan štrajka, pacijenti su svom ministru te šefu liječničkog sindikata poslali čestitku.

Već skoro 2 mjeseca pacijenti u bolnicama obavljaju samo hitne preglede. Liječnici opće prakse nisu u štrajku, no podržavaju kolege u bolnicama.

Tako će se, izgleda, nastaviti i sutra jer i današnja runda pregovora oko novog kolektivnog ugovora nije završila dogovorom. Ipak, nekih pomaka ima.

"Nastojali smo postići obostrani kompromis, pozitivno uvažavajući jednu i drugu stranu", rekao je Ivica Babić, predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata.

Što to znači i zna li, osim ministra zdravlja, itko u Vladi o čemu se pregovara i koliko to već traje?

"Znam, sigurno što cijela javnost zna, da je ovo najdulji štrajk u javnom sektoru. Mislim da je krajnje vrijeme da se to približi kraju", kaže potpredsjednik Vlade, Branko Grčić.

Možda i hoće jer Vlada je odlučila uzvratiti udarac. Na prijedlog ministra zdravlja, odlučivat će hoće li se liječnicima u štrajku za listopad smanjiti plaće. U rujnu su dobili pune, iako su štrajkali.

Medicinske sestre koje su štrajk prekinule nakon devet dana, nadaju se dogovoru do kraja tjedna.

Ovo je najduži štrajk liječnika u kojem su najviše izgubili pacijenti. Liste čekanja u nekim bolnicama veće su i za 30 posto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!