Ostani doma
Novosti

PROTIV DISKRIMINACIJE

Zadarski sudac dao ostavku zbog referenduma!

Zadarski sudac dao ostavku zbog referenduma!
Zeljko Mrsic/PIXSELL

Predsjednik Općinskog suda u Zadru Željko Rogić istiće kako ovog referenduma nije smjelo biti jer nemamo pravo referendumom nametnuti definiciju braka i na taj način odreći manjini legalnu mogućnost takve zajednice.

Predsjednik Općinskog suda u Zadru Željko Rogić podnio je Županijskom izbornom povjerenstvu ostavku na mjesto predsjednika gradskog Povjerenstva za provedbu državnog referenduma, kojim bi se građani 1. prosinca trebali izjasniti jesu li za to da u hrvatski Ustav uđe odredba prema kojoj je brak zajednica muškarca i žene, prenosi ZDnews.hr.

On dodaje kako se ne poštuje načelo jednakosti i kako procedura dolazi na red samo ako smo jasni oko načela jednakosti koja je u ovom slučaju povrijeđena.

"Ovog referenduma nije smjelo biti jer nemamo pravo referendumom nametnuti definiciju braka i na taj način odreći manjini legalnu mogućnost takve zajednice. Zaštita manjine samo moguća je i ogleda se samo u demokratskoj državi", pojasnio je sudac Rogić.

Zamisao da bude takav referendum je diskriminacija koju je Ustavni sud trebao davno prepoznati, a ne robovati činjenici da je skupljen dovoljan broj potpisa, navodi sudac Rogić i za primjer navodi kako volju građana Hrvatske nitko nije ispitivao referendumom kada smo trebali ući u NATO.

"Danas je takvo vrijeme da referendumsko pitanje u Hrvatskoj može jedino biti: Može li radnička plaća biti manja od pet tisuća kuna, jer provođenjem ovog refernduma bacamo millijune dok te iste obitelji sve više gladuju i ne znaju zbog čega se diže prašina oko braka. Svi smo mi jedno društvo. Idemo biti solidarna zajednica", poručio je sudac Rogić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!