Novosti / Crna kronika

BACILI JE NA POD I STAVILI JOJ LISIČINE

Objavljen video brutalnog privođenja starije gospođe o kojem priča cijela Hrvatska!

'Nakon analize opisanog događaja načelnik policijske uprave uporabu sredstava prisile ocijenio je opravdanom i zakonitom temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima', stoji u priopćenju policije

Neviđena policijska brutalnost dogodila se u srijedu nešto poslije 11 sati u Ulici Hrvatske Republike, u samom središtu Osijeka, piše Glas Slavonije.

Policajac krupnije tjelesne građe srušio je ženu srednje dobi na beton i - vezao je lisičinama!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve se to, prema riječima očevidaca, dogodilo jer je žena prešla cestu dok je na semaforu gorjelo crveno svjetlo.

Danas je oglasila i osječka policija priopćenjem, a objavili su i video privođenja.

"Jučer, 16. prosinca u 11,25 sati, u Osijeku, na raskrižju ulica Prolaz Ante Slavičeka i Hrvatske Republike, policijski službenik Postaje prometne policije Osijek je uočio nepoznatu žensku osobu, koja je u svojstvu pješaka prelazila kolnik Ulice Prolaz Ante Slavičeka, u vrijeme kada je za pješake bilo uključeno crveno svjetlo. U cilju utvrđivanja počinitelja prekršaja, policijski službenik joj je prišao i zatražio na uvid osobnu iskaznicu, što je ona ignorirala i nastavila se kretati nogostupom.

Policijski službenik je krenuo za njom, uključio kameru i upozorio ju da se cijeli postupak snima te joj izdao naredbu da se zaustavi, na što se oglušila. Nakon izrečene naredbe, policijski službenik je uporabio tjelesnu snagu kako bi onemogućio njeno daljnje kretanje.

Ženska osoba je uz glasno negodovanje, nastavila pružati aktivan otpor, pokušavajući se osloboditi od zahvata policijskog službenika, zbog čega je policijski službenik nastavio s uporabom tjelesne snage. Na mjesto događaja je pristigao i drugi policijski službenik PPRP Osijek te su nad ženskom osobom uporabili sredstva prisile tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Policijski službenici su potom priveli osobu poradi utvrđivanja identiteta, gdje je utvrđeno da se radi o 66-godišnjoj hrvatskoj državljanki.

U prostorijama policije ekipa HMP Osijek je izvršila pregled ženske osobe te utvrdila da nije zadobila ozlijede prilikom uporabe sredstava prisile.

66-godišnjakinji će biti uručen obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o osobnoj iskaznici.

Snimku navedenog događaja zatražilo je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku na pregled te je nakon pregledala konstatiralo da policijski službenici nisu protupravno postupali.

Nakon analize opisanog događaja načelnik policijske uprave uporabu sredstava prisile ocijenio je opravdanom i zakonitom temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima", stoji u priopćenju.

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!