Novosti / Crna kronika

Tragedija u Lici

Zbog ubojstva Sare Čirjak uhićena njezina sestrična, tražit će se najmanje deset godina zatvora

Zbog ubojstva Sare Čirjak uhićena njezina sestrična, tražit će se najmanje deset godina zatvora
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

27-godišnjakinja se branila šutnjom, a određen joj je istražni zatvor od 30 dana

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske uhitili su 27-godišnju djevojku Ivanu Čude iz Zatona Obrovačkog zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo teškog ubojstva svoje 14-godišnje sestrične, Sare Čirjak.

Djevojci je određen istražni zatvor od 30 dana, a branila se šutnjom. Sudac Ivan Perković je kazao da je odredio zatvor zbog utjecaja na svjedoke, mogućnosti ponavljanja djela i težine zločina. Za djevojku će se tražiti dugotrajna kazna, što znači najmanje deset godina zatvora.

 

Privedena sestrična ubijene 14-godišnje Sare

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

PROČITAJTE VIŠE:

>>Policija uhitila osmero osumnjičenih za ubojstvo 14-godišnje djevojčice: 'Znamo ih kao odlične ljude'

>>Strava u Lici: 14-godišnja djevojčica preminula u vozilu Hitne pomoći

>> Policija intenzivno istražuje šokantan slučaj: je li 14-godišnja djevojčica iz Like ubijena?

Ubijena djevojčica pronađena je u krvi, izbodena pokraj svoga kreveta, u kući na ranču “Mala Mila” u velebitskim Žuljinama. 

Bogdan Čude, njegove kćeri i supruga prije zore bili su na polju. Brinu su za 70-ak grla stoke. Mala Sara Čirjak, Bogdanova nećakinja, ostala je u kući kako bi se još malo odmorila. Nitko ne zna točno kakva se drama odigrala u kući, no ranč je na makadamskoj cesti sat vremena udaljen od “civilizacije”, što je djelatnicima Hitne dodatno otežalo spašavanje djevojčice. Kada su došli do ranča, mala je Sara već bila bez svijesti. Unatoč svim naporima, preminula je na putu u gospićku bolnicu od ubodnih i reznih rana po tijelu. Nekoliko su je puta oživljavali.

Policiji je, kada je započela ispitivanje, jedna stvar odmah upala u oko. Na imanju nije bilo starije kćeri Bogdana Čude, Ivane. Za njom je pokrenuta potraga, ali tijekom cijelog utorka i noći na srijedu nije dala rezultata. Ivana se sama pojavila u Zatonu Obrovačkom gdje obitelj ima kuću. 

 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!