Ostani doma
Novosti / Crna kronika

SLATINA

Krvavi napad nožem u Slatini: 'Policija s njim ima posla od njegove 11. godine'

Krvavi napad nožem u Slatini: 'Policija s njim ima posla od njegove 11. godine'

Priveden 17-godišnjak koji je osumnjičen da je u noći sa subote na nedelju u “narodnjačkom” noćnom baru Gambino u Slatini nožem napao i ozlijedio šestoricu mladića.

Danas je priveden 17-godišnjak koji je osumnjičen da je u noći sa subote na nedelju u “narodnjačkom” noćnom baru Gambino u Slatini nožem napao i ozlijedio šestoricu mladića s područja Ćeralija i Slatine. Njegov vršnjak iz Ćeralija najteža je žrtva ovog napada te je dalje u Općoj bolnici u Virovitici gdje je operiran. Stanje mu je stabilno i izvan životne je opasnosti, a mladiću je, prema riječima sumještana, izvađena slezena, prenosi Jutarnji list.

Zbog ovog su događaja pred policijsku postaju na prosvjed izašli mještani Ćeralija, Voćina, Bokana i Macuta gdje uglavnom žive Hrvati koji su se ovamo doselili 1991. iz Letnice na Kosovu, a najavljeni bojkot nastave učenika iz tih sela nije se ostvario.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od jednog Slatinčanina upoznatog sa životom tog tinejdžera doznaje se kako je riječ o problematičnom mladiću s kojim tamošnja policija i sustav imaju posla još otkad je imao 11, 12 godina. 

U Ćeralijama su i dalje uvjereni da je povod napada mržnja prema Hrvatima s Kosova. Jedan od ozlijeđenih ispričao je kako su oni bili za jednim stolom dok je osumnjičeni bio malo dalje sa svojim društvom koji ih je navodno napao iz čista mira i počeo ubadati.

Slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić izjavio je da je riječ “o izoliranom incidentu”.

"Žalim zbog toga što se dogodilo, ali Slatina nije grad slučaj. Nažalost, taj mladić je već nekoliko godina u tretmanu Centra za socijalnu skrb jer dolazi iz socijalno ugrožene obitelji pa žive u gradskom stanu. Kraće vrijeme bio je u domu na Malom Lošinju, a kad se vratio, sustanari su od nas tražili da ih se preseli drugdje zbog brojnih problema koje im je pravio, rekao je gradonačelnik, prenosi Jutarnji list.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!