Ostani doma
Novosti / Crna kronika

nezapamćeni zločin

Monstrum koji je silovao djevojku četiri puta i brutalno je tukao dobio tek četiri godine zatvora

Monstrum koji je silovao djevojku četiri puta i brutalno je tukao dobio tek četiri godine zatvora
Thinkstockphotos/Ilustracija

Zagrepčanin je kažnjen zbog brutalnog maltretiranja, silovanja te oduzimanja slobode djevojci, koju je silovao četiri puta

Zagrepčanin D.Ž. osuđen je na četiri godine zatvora zbog monstruoznog zločina kojeg je počinio prije osam godina, stoji u presudi Županijskog suda u Zagrebu objavljenoj na stranicama MInistarstva pravosuđa.

Spomenuti stanovnik metropole je naime, kažnjen zbog brutalnog maltretiranja, silovanja te oduzimanja slobode djevojci.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema presudi muškarac je neodređenog dana početkom mjeseca ožujka 2010. sačekao djevojku te je odvezao autom iza zgrade Doma zdravlja. Nakon parkiranja sjeli su na zadnja sjedišta te prvo u miru razgovarali jer je oštećena željela riješiti nastale probleme. U jednom trenutku muškarac je upotrijebio fizičku silu, skinuo joj hlače i gaćice, raširio joj noge svojim rukama i nogama, te silovao djevojku, unatoč njezinom zapomaganju. 

Sljedeće silovanje dogodilo se nakon najmanje devet mjeseci, neutvrđenog dana krajem prosinca 2010. ili u mjesecu siječnju 2011. godine. 

Muškarac je djevojku sačekao i odvezao je na Sljeme i silom je počeo skidati, a ona je tad pokušala pobjeći, iskočivši iz automobila. Muškarac je stigao djevojku po snijegu i zatim je silom ugurao u vozilo, spustio prednja sjedala i počeo je udarati po licu. Sjeo je na nju, skinuo joj odjeću i počeo je silovati.

Iduće silovanje dogodilo se 7. svibnja 2011. godine. Muškarac i djevojka su skupa bili na koncertu, a onda ju je odvezao do napuštene kuće koja glasi na njegovog oca. Zaključao je vrata, silom djevojku bacio na krevet te počeo vikati i psovati je. Ponovno ju je silovao, a kad je djevojka pokušala pobjeći, muškarac ju je i brutalno istukao, udaravši joj glavom o rub kreveta. 

Četvrti put muškarac je djevojku silovao krajem prosinca 2011. godine. Sačekao ju je u svom automobilu i silom ugurao u njega, odvezavši je nakon toga do jedne kuće. Kad se udaljio na trenutak, ona je pokušala pobjeći, no on ju je na silu dobukao nazad u kuću i ponovno je silovao. Nakon tog čina držao ju je u sobi i pustio je tek pred jutro. 

Muškarac je djevojku još jednom pretukao 2012. godine, a polovicom 2014. nekoliko mjeseci joj je slao SMS poruke i zvao je vrijeđajući je, tražeći da ga ne prijavljuje policiji i "da će još više najebati". U svojoj obrani silovatelj je kazao da je s djevojkom 'želio ozbiljnu emocionalnu vezu, a ona je samo htjela seks'.

Muškarac se na sudu branio tvrdeći kako ga je djevojka emocionalno ucjenjivala i namjerno 'izluđivala'. 

"Preda mnom je uzimala brojeve telefone drugih muškaraca, zvala me je telefonom da slušam kako ona odlazi u stanove drugih muškaraca i s njima ima seksualne odnose. Kada sam se pokušao maknuti, distancirati od nje, našao bih novu djevojku. Ona bi mi se tada vraćala plačući i govoreći da joj je žao. Slab sam na nju i uvijek smo se vraćali jedno drugom. Drugi su mi govorili da se maknem od nje, da naš odnos nije dobar i da neće dobro završiti", branio se okrivljenik.

Sud je olakotnom okolnošću ocijenio činjenicu kako je muškarac priznao kaznena djela te kako je u vrijeme njihova počinjenja bio mlađe životne dobi. Također, pred sudom je izrazio žaljenje te se ispričao oštećenoj, zbog čega je dobio kaznu koju će mnogi smatrati preblagom. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!