Ostani doma
Novosti / Crna kronika

materijalna šteta

FOTO Izgorjele brodice u Sv. Filipu i Jakovu: dvije potonule, zbog onečišćenog mora postavljene brane

FOTO Izgorjele brodice u Sv. Filipu i Jakovu: dvije potonule, zbog onečišćenog mora postavljene brane
Dino Stanin/PIXSELL

Trenutno je u tijeku sanacija posljedica požara te utvrđivanje nastale štete, kao i uzroka požara na brodicama u Filipjanskoj luci

Šest brodova potpuno je izgorjelo u požaru koji je probudio mještane Sv. Filipa i Jakova

Službenici Lučke kapetanije Zadar, izvijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru te resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o noćas poduzetim aktivnostima slijedom izbijanja požara u mjesnoj luci Sv. Filip i Jakov.

Naime, noćas u 2:36 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Zadar, službenici Zadarske kapetanije zaprimili su obavijest o izbijanju požara na brodicama koje su boravile na vezu u mjesnoj luci Sv. Filip i Jakov, a dolaskom na poziciju službenici LK Zadar zatekli su pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Zadar, koji su gasili vatru na požarom zahvaćenim brodicama, od kojih su dvije već bile potonule.

Požar na brodicama u luci Sv. Filip i Jakov: nema stradalih, ali je materijalna šteta velika

U cilju ograničavanja onečišćenja mora na poziciji nesreće, LK Zadar je u komunikaciji sa zapovjedništvom Županijskog operativnog centra Zadar (ŽOC Zadar) angažirali tvrtku za obavljanje komercijalnih usluga uklanjanja onečišćenja iz mora i morskog okoliša, čiji djelatnici su postavili plutajuće brane oko opožarenih i potopljenih brodica, na kojima, srećom, u trenutku izbijanja požara nije bilo posada, pa nema ljudskih žrtava.

Uz službenike Lučke kapetanije Zadar, koji provode očevid, istragu o uzrocima izbijanja noćašnjeg požara provode i službenici Policijske uprave Zadar.

 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!