Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Dokaz i USB

Bivši MUP-ov informatičar priznao da se sastao s Mamićem u BiH, a dolazili su mu i drugi iz Dinama

Bivši MUP-ov informatičar priznao da se sastao s Mamićem u BiH, a dolazili su mu i drugi iz Dinama
Ivo Cagalj/PIXSELL

Policija ima i ispis telefonske komunikacije između Varge i Mamića

Franjo Varga (36) iz Belišća, koji je osumnjičen da je izradio kompromitirajuću lažnu SMS korespondenciju za potrebe sudskog postupka koji se na Županijskom sudu u Osijeku vodio protiv Zdravka Mamića i ostalih za izvlačenje 115,8 milijuna kuna iz GNK Dinamo, u kolovozu se, prema informacijama iz istrage, sastao sa Zdravkom Mamićem u Tomislavgradu. Varga je, prema informacijama Jutarnjeg lista, na saslušanju priznao da se sastao s Mamićem.

"Među dokaznim materijalima je i ispis telefonske komunikacije između njega i Mamića, a u Belišću su ga posjećivale i neke osobe iz kruga Dinama", rekao je izvor blizak istrazi. Dodao je kako je jedna od tih osoba u petak trebala doći u Belišće kako bi od Varge preuzela USB s novom lažnom korespondencijom o navodnom utjecaju na suce Vrhovnog suda RH, koji bi odlučivali o žalbi okrivljenika, kako bi je predao Mamiću s namjerom da je iskoristi u predstojećem žalbenom postupku za isti predmet.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, s obzirom na to da je Vargi dojavljeno što se događa i da je u četvrtak navečer uhićen, sastanak predviđen za petak je propao, a time možda i neposredno uhićenje posrednika u ovoj priči. Tko je, pak, Vargu upozorio da je pod mjerama praćenja i da treba uništiti dokazne materijale s hard diskova na svojoj računalnoj opremi, još nije poznato. Međutim, istražitelji, prema našim informacijama, imaju telefonski broj s kojega je Vargi došao poziv u četvrtak poslije 21 sat. Osim toga, budući da je Varga bio pod mjerama praćenja, snimljen je i glas koji mu govori da uništi materijale pa se vjeruje kako će policija vrlo brzo doći do osobe koja ga je upozorila da se oko njega steže obruč, piše Jutarnji list.

Franjo Varga je, podsjetimo, uhićen zbog sumnje da je izradio lažnu SMS korespondenciju između bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i neimenovanog suca Županijskog suda u Osijeku koji je bio član sudskog vijeća koje je sudilo Mamiću i ostalima, a u kojoj je Cvitan navodno vršio pritisak na osječke suce kako bi donijeli osuđujuće presude za okrivljenike. Tu je prepisku Mamić prezentirao javnosti 4. lipnja, dva dana uoči presude na sudu Osijeku gdje je dobio 6 i pol godina zatvora.

Varga je priznao da je izrađivao lažne SMS-ove koje je Mamić prezentirao javnosti, kao i lažnu korespondenciju za potrebe žalbenog postupka te da je za to primio visoke novčane iznose i druge vrijedne stvari.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!