Novosti / Crna kronika

krim istraga

Pretres u ministarstvu: Policiju posebno zanimali telefoni koje je koristila Curićeva kolegica

Pretres u ministarstvu: Policiju posebno zanimali telefoni koje je koristila Curićeva kolegica
Sanjin Strukic/PIXSELL

Proveden je pretres prostorija koje je koristila Curićeva kolegica iz tog ministarstva, a koja je navodno aktivna u Mladeži HDZ-a

U sklopu istrage USKOK-a protiv bivšeg policajca Franje Varge okrivljenog da je krivotvorio SMS prepisku za Zdravka Mamića, te protiv Blaža Curića zbog sumnje da je Vargi dojavio da je pod policijskim nadzorom, radi se i na identificiranju daljnjih osoba koje su sudjelovale u otkrivanju tajnih policijskih radnji, piše Jutarnji list.

Kako se neslužbeno doznaje, istražitelji imaju indicije kako su u probijanju tajnih mjera sudjelovale i osobe iz radnog okruženja Blaža Curića, vozača ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, te ujedno i kuma potpredsjednika Sabora Milijana Brkića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovoga je tjedna tako navodno u sklopu kriminalističkog istraživanja provedeno više formalnih radnji, između ostalog i ciljana pretraga u određenim uredima Ministarstva poljoprivrede. Konkretno, proveden je pretres prostorija koje je koristila Curićeva kolegica iz tog ministarstva, a koja je navodno aktivna u Mladeži HDZ-a, doznaje Jutarnji.

Policiju su posebno zanimala računala i telefoni koje je ove zaposlenica koristila, te koji su izuzeti, kako bi se pregledao njihov sadržaj. Sama zaposlenica nije privedena, niti je protiv nje pokrenut kazneni postupak.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!