Novosti / Crna kronika

strašan zločin

Opet mu sude: Nadrogiran nožem i šilom izmasakrirao djevojku, ali nema svjedoka da to potvrde

Opet mu sude: Nadrogiran nožem i šilom izmasakrirao djevojku, ali nema svjedoka da to potvrde
Dino Stanin/Pixsell/Facebook

Knežević je u srpnju 2017. osuđen na 30 godina zatvora

Pred Sudsko vijeće Županijskog suda u Zadru u petak je ponovno izveden Hrvoje Knežević (24) koji je u obiteljskoj kući u Modriču kuhinjskim noževima i šilom usmrtio svoju djevojku Josipu Božić (21).

Vijeće bi sada u ponovljenom postupku trebalo razjasniti je li ubojstvo bilo okrutno ili obično, odnosno utvrditi kvalifikaciju kaznenog djela. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ako se u ponovljenom postupku utvrdi da je bila riječ o ubojstvu, a ne teškom ubojstvu, kazna bi mu mogla biti smanjena. Zakon za ubojstvo predviđa zatvorsku kazna od najmanje pet godina, a za teško ubojstvo kaznu od najmanje deset godina ili dugotrajnu kazna zatvora, piše Slobodna Dalmacija.

Osuđen na 30 godina zatvora

Podsjetimo, Knežević je u srpnju 2017. na Županijskom sudu u Zadru osuđen na 30 godina zatvora,  no Vrhovni sud ju je ukinuo jer nije bilo svjedoka koji bi to mogli potvrditi.

On se u noći s 26. na 27. prosinca 2015. nadrogirao amfetaminima, to jest, speedom i u takvom se stanju posvađao s djevojkom koju je potom počeo tući i bacati je okolo. Napao ju je noževima i šilom i zadao joj brojne ubode, najviše u predjelu glave i vrata gdje joj je razderao veliku krvnu arteriju.

Ostao je u kući u Modriču i nakon njezine smrti te je pokušao zataškati ubojstvo i oprati krv navodno okupavši mrtvo tijelo djevojke u kadi i pripremivši veliku vreću za transport tijela.

Dan poslije nazvao je njezine roditelje i policiju te priznao što je učinio. Branio se da 'ne zna što ga je spopalo'.

Iako je u trenutku ubojstva bio u stanju smanjene ubrojivosti, 23-godišnjak se u to stanje doveo sam, obrazložio je sudac Hrvoje Visković, pa mu se to nije uzelo kao olakotna okolnost poput mladosti.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!