Novosti / Crna kronika

POTRESNA ISPOVIJEST

U bolnici joj nisu htjeli napraviti abortus: 'Liječnik mi je dao papirić s brojem. Bilo je mučno'

U bolnici joj nisu htjeli napraviti abortus: 'Liječnik mi je dao papirić s brojem. Bilo je mučno'
Thinkstock

Dan nakon što je vlasnik poliklinike završio iza rešetaka zbog ilegalnih abortusa - otkrivamo kako ovo nije jedini slučaj

Jesu li se u ovoj zgradi radili ilegalni pobačaji - istražuje tužiteljstvo. Poznatog ginekologa terete za tri ilegalna ove godine. U jednom slučaju, riječ je o maloljetnici koju je dovela ujna.

Mještani malog gradića gdje doktor ima jednu od tri svoje poliklinike - ne daju na svog liječnika. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ugledni liječnik zajedno sa suprugom, inače medicinskom sestrom trenutačno je u Remetincu. A njegov odvjetnik priprema žalbu na istražni zatvor. 

"Ne vidim zbog čega bi ovdje sud smatrao da postoji bilo kakva sumnja da bi okrivljenik nastavio s počinjenjem kaznenih djela, zaista je to i nerealno očekivati", kaže Nenad Škare, odvjetnik uhićenog liječnika.

Uhićenje liječnika zbog ilegalnog pobačaja ne iznenađuje žene koje su ih već radile, poput naše sugovornice koja je spontani pobačaj htjela napraviti u bolnici, no odgovor doktora ju je šokirao.

"Na što je on rekao da to u bolnici tako ne ide, i na jednom papiriću mi ponudio broj telefona, da će mi oni pomoći."

Nazvala je broj telefona i došla na adresu. 

"Pisalo je ordinacija naravno, van radnog vremena. Bilo je vrlo mučno, bez anestezije, bez ičega. Vrlo mi je bilo loše, nakon čega me vratila doma, na papirić mi napisala koje lijekove trebam kupiti, tako da sam skužila da je to nelegalno."

Policija apelira na sve koji imaju saznanja o ilegalnim pobačajima da to prijave na 192, jer abortus se legalno u Hrvatskoj može napraviti na 29 bolničkih mjesta i dvije privatne ustanove.  

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!