Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Suđenje županu za obiteljsko nasilje

Potresno svjedočenje Mare Tomašević: 'Pitala sam ga kome nosi taj novac, a on mi je razbio oko'

Na sudu u Slavonskom Brodu počelo je suđenje županu Alojzu Tomaševiću za obiteljsko nasilje

Raspravu na sudu u Slavonskom Brodu prati reporterka RTL-a Ružica Đukić. 

Mara Tomašević odlučila je ne koristiti blagodat u sudskom postupku protiv supruga Alojza Tomaševića, slavonsko-brodskog župana, kojeg je optužila za obiteljsko nasilje. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Bilo je nasilja. Pogotovo u zadnje tri godine. Kad bi ga pitala gdje je bio, poslao bi me znate već gdje. Članovi obitelji to nisu vidjeli. Čuli naše svađe, ali nisu vidjeli. Par puta imala sam razbijeno oko. U trudnoći, kada sam nosila kćer, gurao me po kući, skoro me ubio. Htio me i pregaziti i autom", rekla je Mara Tomašević na sudu. 

Naglasila je kako je preljub uzrok svega što se događalo.

"Nije me šamarao po licu da se ne bi tragovi vidjeli. Poplavilo bi tek nakon dva dana", kazala je Mara Tomašević. 

Dodala je kako je na nju dizao i nož te prijetio da će je zaklati. Kazala je da i ona ima snimke. 

"Ne morate trazit autentičnost poruka jer točne su. Sve o čemu sam šutjela sad sam mu mogla reć", naglasila je.

Mara Tomašević kazala je i kako je njezin suprug dolazio u kuću u kojoj živi zadnjih nekoliko dana 

"Vjerojatno je htio da sve povučem. Poslao mi je poruku da se pomirimo. Rekao mi je:  'Nemoj misliti da ja tebe nagovaram, dosao sam popiti pivo sa sinom'", kazala je Mara Tomašević. 

Mara i Alojz Tomašević na sudu

Ranije je istaknula da je uzrok svih njihovih sukoba bio suprugov preljub. Tako je ispričala i kako ga je jedne noći sačekala ispred kuće od njegove ljubavnice. 

"Prišla sam automobilu kojim su došli on i ljubavnica. Htjela sam ih snimiti mobitelom. Dotična me izgrebala dok mi je on držao ruke. Kad sam krenula reći njezinim roditeljima što se događa između njih dvoje, tada me pokušao pregaziti automobilom", istaknula je. 

Kazala je i kako su je mnogi nagovarali da ne prijavljuje supruga jer će mu uništiti karijeru. 

17. srpnja 2016. razbio joj je oko.

"Našla sam kod njega poveću svotu deviza i kad sam ga pitala kome to nosi (a išao je u Zagreb) i čime se bavi, razbio mi je oko", kazala je Mara Tomašević i dodala: "Ja sam se njega bojala cijeli život. Pa ima oružje u kući!"

Na pitanje odvjetnika obrane koliko ju je često suprug nazivao pogrdnim imenima, odgovorila je: "Kad god bih spomenula ljubavnicu. Nije bilo svaki dan. Nekad i dva puta mjesečno."

Priznala je da je i ona njega znala vrijeđati, ali da je to bilo u afektu. 

"Godinu dana sam ga upozoravala da se rastanemo kad on već ima drugu. On se nije htio rastati. Željela sam ti riješiti na miran način. Rekla sam mu: ako ne budemo to riješili, ja ću te politički uništiti", rekla je.

Navela je i da je željela spasiti brak jer je "za nju brak svetinja". Imaju troje djece i osmero unučadi. Rekla je i da nema povjerenja u institucije jer njezin suprug imapolitičku moć. "Vidim što se događa u državi. Korupcija, mito na sve strane", ustvrdila je Mara Tomašević. 

Na pitanje odvjetnika njezina supruga jesu li dijelili imovinu, odgovorila je: "Tražila sam da mi prepiše dio kuće jer sam se bojala, s obzirom da sam vidjela da sve ide krivim putem i da bih mogla ostati bez krova na glavom".

Svjedoči obiteljska prijateljica

Nakon Mare Tomašević svjedoči Dragica Jurić, obiteljska prijateljica. Rekla je da nije ni čula ni vidjela njihove svađe. 

"Nazvala me Mara 2. listopada i rekla da ju je Lojza istukao", kazala je Jurić.

Rasprava je završena. Nastavak suđenja je u siječnju iduće godine. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!