Ostani doma
Novosti / Crna kronika

RATNI ZLOČINAC

Kapetan Dragan na sudu - izlazi li na slobodu?

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, uskoro bi mogao na uvjetni otpust

Kapetan Dragan na varaždinski sud sutra neće doći. Iz zatvorske sobe u Lepoglavi uključit će ga videolinkom, baš kao što je to bilo u srpnju - kada se iz splitskog zatvora u Bilicama obratio sucima Vrhovnog suda.

Njegov odvjetnik Tomislav Filaković očekuje uvjetni otpust: "On je do ovog trenutka izdržao čak negdje 93 ili 94 posto kazne što ukazuje na to da su ispunjene sve zakonske pretpostavke da se odobri uvjetni otpust".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kakva god odluka sutra bila, javnost je neće odmah doznati, poručuju sa Suda, a glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlić objašnjava: "Vijeće će donijeti odluku nakon čega će se ta odluka pisano izraditi i dostaviti strankama. Kada će odluka biti donijeta i dostavljena strankama, naravno da ćemo javnost obavijestiti o njezinom sadržaju".

Kapetan Dragan osuđen je zbog mučenja i zlostavljanja zarobljenika na kninskoj tvrđavi te napada na policijsku postaju u Glini '91. Sve zajedno - iza rešetaka je proveo oko 12 godina. Njegov odvjetnik dodaje - otkako je izručen Hrvatskoj, na uvjete iza rešetaka nije se žalio.

"Nikada nije imao niti jednu primjedbu, dapače uvijek je isticao koliko su bili ljubazni i izlazili mu u susret i dva puta mu bukvalno spasili život. On ima loših iskustava s australskim zatvorima, ali sa zatvorima u Hrvatskoj nikad nije imao loših iskustava", zaključuje Filaković.

On je uvjeren da postupak protiv njegova klijenta ne bi bio proveden da nije riječ o osobi koja je bila toliko medijski eksponirana u vrijeme rata i poratnom vremenu.

Kako bilo, odmah po izlasku kapetan Dragan odlazi u Beograd. U Hrvatskoj se neće zadržavati.  

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!