Novosti / Crna kronika

NESTAO MUŠKARAC

U velikoj potrazi na planini Kozjak 60 ljudi, dronovi, psi: 'Pronašli smo dosta bitan trag'

Pronađen je komad sendviča nestalog Marijana Ljubića.

U tijeku je treći dan potrage za 82-godišnjim Marijanom Ljubićem iz Kaštel Lukšića, kojeg na planini Kozjak neumorno traži pripadnici gorske službe spašavanja, kaštelanski vatrogasci, planinari te rodbina i prijatelji. 

Zbog teškog i nepreglednog terena u potragu su već uključeni i helikopter HRZ-a te bespilotne letjelice. No, vrijeme polako ističe. Starac je zadnji put viđen u srijedu oko 18.30 kraj zaseoka Buljati u Vučevici gdje se uputio u rodni zaseok Ljubići.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Frane Bebić, voditelj potrage HGSS-a Split kazao je u RTL-u Danas da su danas je u potragu bilo uključeno šest stanica HGSS-a i oko 60 ljudi. 

Pronađen bitan trag

"Naši su kolege došli pomoći i sa dronovima i sa potražnim psima. Danas smo zajedno s vatrogascima, policijom, mještanima i rodbinom radili sa oko 60 ljudi na terenu", kazao je Bebić. 

"Pronašli smo dosta bitan trag, a to je komad njegova sendviča. Gotovo smo sigurni da je njegov. Nalazio se na spojnici između mjesta gdje je zadnji puta viđen i mjesta gdje se uputio. Nažalost, riječ je o dosta nepristupačnom terenu na kojem je jako teško tražiti i traganje je dosta sporo. Osobu još nismo pronašli", kazao je Bebić. 

Na pitanje koliko je izgledno da se osoba nađe nakon tri dana, uz ove teške uvjete koji vladaju, Bebić je rekao da sigurno uvjeti ne pogoduju osobi koju traže. "No, iz svog iskustva mogu kazati da smo nalazili ljude žive i nakon četiri ili pet dana i to po dosta lošem vremenu", kazao je Bebić. 

"Za dementne osobe, kao što je i ovdje slučaj, često se dogodi da se osoba stane sa strane i na taj način zaštititi svoj život", rekao je Bebić i dodao da se potraga nastavlja i sutra. 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!