Novosti / Crna kronika

Mislio da je priča gotova

'Mala moja, ti u plavoj bluzi, dođi bliže pa mi se nag***': Mladi bećar ponovno pred sudom!

Visoki prekršajni sud poništio je oslobađajuću presudu i cijelu priču vratio na početak

Bećarac je ponovno pred sudom! Zbog nekoliko stihova koje je otpjevao na Ljetu valpovačkom mladi bećar Branimir Čolaković optužen je da je uvrijedio i omalovažio policajku te da se ogriješio o Zakon o ravnopravnosti spolova. 

Prije 3 godine nepravomoćno je oslobođen optužbi, no žalila se osječko-baranjska Policijska uprava pa odlukom Visokog prekršajnog suda Čolaković mora ponovno pred sud, a prijeti mu i zatvorska kazna od 30 dana. Tri godine kasnije ista muka zbog istog bećarca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Pjevao sam 'mala moja ti i plavoj bluzi, priđi bliže pa mi se naguzi'. Što je u pjesmi to se smije pjevati, lud bi bio tko bi zamjerio", smatra Branimir Čolaković, HKUD Valpovo 1905.

A zamjerili su mu. Visoki prekršajni sud poništio je oslobađajuću presudu i cijelu priču vratio na početak. Tereti ga se da je otpjevanim stihovima povrijedio Zakon o ravnopravnosti spolova te vrijeđao službenu osobu za vrijeme dužnosti. Prijeti mu novčana kazna i kazna zatvora od 30 dana.

"Moram reći da me strašno iznenadilo, pogodilo me jer svi moji poznanici, prijatelji, ljudi iz struke mislili su da je to gotova stvar", nadodaje Čolaković.

Bećari se slažu - na bećarac se nitko ne smije ljutiti. To je dio tradicije, pjeva se svemu i svačemu i tu je zbog zabave.

"Na pjesmu se odgovara pjesmom, a ne oružjem ili slično. Nema zle namjere, nema osobe niti situacija koja ne može biti opjevana u bećarcu", kazao je Duško Topić, tajnik HKUD Valpovo 1905.

"Pjeva se ono što ti padne na pamet taj tren, od starih žena do političara šta god i nikad u cilju vrijeđanja nekoga", stava je Josip Štefić, plesni voditelj HKUD Valpovo 1905. Prvi nastavak suđenje protiv bećara je idući tjedan, bećar Branimir poručuje da će bez obzira na kazne pjevati i dalje.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!