Novosti / Crna kronika

Otkriveni novi detalji

Krvoproliće u Zagrebu: Marica i Siniša ubijeni zbog novca? Susjedi spominju jedno sumnjivo ime

Krvoproliće u Zagrebu: Marica i Siniša ubijeni zbog novca? Susjedi spominju jedno sumnjivo ime
Zarko Basic/PIXSELL

Dosadašnja je istraga otkrila kako su maćeha i posinak ubijeni hladnim oružjem

U subotu, tjekom poslijepodnevnih sati, stanovnike zagrebačkog Žitnjaka potresla je nemila vijest o smrti 77-godišnje Marice i njezinog posinka 51-godišnjeg Siniše. 

Po dolasku na teren policija je objavila kako sumnja na nasilnu smrt ne želeći iznositi detalje. U nedjelju je stigla službena potvrda, Marica i Siniša ubijeni su hladnim oružjem, ipak je riječ o dvostrukom ubojstvu.

Zagrebačka policija u kući pronašla dva mrtva tijela, sumnja na nasilnu smrt (thumbnail)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dosadašnja je istraga otkrila kako su maćeha i posinak ubijeni hladnim oružjem tijekom subotnjeg prijepodneva. Njihova su tijela pronašli susjedi kada su slučajno išli pitati je li im stigao račun za vodu, koji je u čitavoj ulici Struge III kasnio. 

Jedna od susjeda, piše 24 sata, oko podneva poslala sina da pita Maricu za račun, mladić se vratio blijed i rekao da je Marica pala s kreveta i sva je u krvi. Susjedi su dotrčali do kuće i odmah zvali Hitnu, a tada su vidjeli da se ne radi o ozljedama od pada već je moguće da ju je netko ubio.

"Bila je kraj ležaja na kojemu je inače spavala. Ležala je na leđima sva u krvi. Kraj nje je bila razbijena masivna krigla u kojoj je bila voda. Znate, bila je šećeraš i pila lijekove pa je uvijek uz sebe imala kriglu s vodom", ipričala je susjeda za 24 sata. 

Potom su potražili Maričinog posinka, inače osobu s posebnim potrebama. Pronašli su da u sobi, također oblivenog krvlju.

Dobri susjedi

Susjedi o Marici i Siniši imaju samo riječi hvale. Živjeli su sami, Siniša je, kao 100-postotni invalid, naslijedio očevu mirovinu te je primao socijalnu pomoć, a i Marica je primala mirovinu.

"To su jako dobri ljudi. I on i ona. On je imao nekih psihičkih problema zbog kojih se liječio, znam da je bio nesposoban za rad, ali nikad nije bio nasilan. Mi smo znali da ga moramo pustiti ako nije dobre volje i sve će biti ok", ispričali su mještani Struga za 24 sata.

Susjedi sumnjaju da bi ih netko ubio zbog novca jer su im zajednička primanja iznosila tek nekoliko tisuća kuna. Ipak, Marica je navodno imala novac na bankovnim računima. Imala je ušteđevinu jer je prije dvadesetak godina prodala kuću na Kajzerici u kojoj je bila živjela s prvim suprugom, a novac im je ostavio i pokojni Vid kada je nakon umirovljenja dobio odštetu. Riječ je navodno o nekoliko desetaka tisuća kuna, piše Jutarnji list.

Također, dodaju kako je Marica imala nećaka Damira M., koji je jedno vrijeme proveo u zatvoru. Osuđen je na šest godina zatvora zbog pljačke zlatarnice Celje u Vlaškoj ulici u Zagrebu u kolovozu 2010. godine. Maričin nećak, kažu susjedi, živi u blizini, a posljednji su ga put vidjeli u petak.

 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!