Novosti / Crna kronika

Reagirao SDSS

Među uhićenima u Vukovaru zaposlenici Grada!? 'Mene je silovao, a sina brutalno pretukao'

Vijest o uhićenjima brzo se proširila Vukovarom

Vukovarska policija jutros je uhitila nekoliko osoba koje se sumnjiči za ratne zločine počinjene 1991. godine. Neslužbeno se doznaje kako je kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno pet osoba od kojih su dvije uhićene, a tri privedene na obavijesne razgovore.

Vijest o uhićenjima brzo se proširila Vukovarom čiji stanovnici sumnjaju kako je među uhićenima i član Zajedničkog vijeća općina koji je prije 15-tak godina bio i član Gradskog vijeća grada Vukovara ispred SDSS-a. 

Ime ovog uhićenog, piše 24 sata, spominje se među imenima onih koji su za vrijeme rata u okupiranom Vukovaru nosili uniformu srpske paravojske, prokazivali Hrvate i činili zlodjela. Navodno ga se sumnjiči i za silovanje. 

Njegovo se ime spominjalo u javnosti kada je jedan od članova gradskog vijeća na sjednici pokazao fotografiju na kojoj se nalazio spomenuti gradski vijećnik u uniformi srpske paravojske. Tada ga se optuživalo za prokazivanje Hrvata i brojna zlodjela. 

Među uhićenima je, navode Vukovarci, i dugogodišnji zaposlenik Grada Vukovara kojega jedna Vukovarka već godinama tereti za silovanje počinjeno za vrijeme rata. Žena je to silovanje nekoliko puta prijavila policiji. Prijavu za silovanje od strane dotičnog zaposlenika Grada podnijela je još jedna žena koja je kazala kako je nju silovao, a njezinog sina brutalno pretukao.

Na obavijesnom je razgovoru još jedan djelatnik poglavarstva Grada Vukovara koji je za vrijeme rata bio zamjenik Vojnog tužitelja SAO Krajine, a od mirne reintegracije radi u Vukovaru kao pravnik, piše 24 sata.

SDSS kritizira uhićenja Srba u Vukovaru: 'Policija izaziva strah među građanima'

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) i Zajedničko vijeće općina (ZVO) izrazili su u četvrtak zabrinutost akcijom policije koja je u četvrtak pokrenula kriminalističko istraživanje nad pet osoba srpske nacionalnosti s područja Vukovara, koji su u četvrtak u ranim jutarnjim satima iz svojih domova odvedeni na obavijesne razgovore.

"Ne želeći ulaziti u rad policije, a još manje ometati istražne radnje o pitanjima ratnih zločina, naša se zabrinutost temelji na činjenici da posljednja postupanja policije dolaze nakon kampanje koju su pojedini političari na nacionalnom i lokalnom nivou pokrenuli u cilju izvršenja pritiska na policiju i na istražne organe", poručuju u zajedničkom priopćenju za javnost SDSS i ZVO.

Više pročitajte OVDJE.

Božinović potvrdio uhićenja

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je u četvrtak u Bruxellesu da je nekoliko osoba uhićeno zbog ratnih zločina na području Vukovara, ali da s detaljima nije upoznat. 

"Kao ministar ne znam niti mogu znati detalje, ali ono što mogu potvrditi jest da je nekoliko osoba danas uhićeno zbog ratnih zločina i u ovom trenutku se provode kriminilistička istraživanja i pretrage i u ovom trenutku ne mogu više ništa o tome reći", rekao je Božinović, koji u Bruxellesu sudjeluje na sastanku ministara unutarnjih poslova EU-a.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!