Novosti / Crna kronika

poznat identitet stradalih

Potraga za trećim nestalim radnikom hidroelektrane: Na terenu vatrogasci i policijski ronioci

Potraga za trećim nestalim radnikom hidroelektrane: Na terenu vatrogasci i policijski ronioci
Ivo Čagalj/PIXSELL

Teren se pretražuje s mora i kopna, a usmjeren je na širi akvatorij Župskog i Cavtatskog zaljeva, te priobalni pojas

Koordinirana, opsežna pretraga terena s ciljem pronalaska trećeg djelatnika Hidroelektrane Dubrovnik trajala je cijelu noć, a intenzivirala se tijekom ranih jutarnjih sati. 

Teren se pretražuje s mora i kopna, a usmjeren je na širi akvatorij Župskog i Cavtatskog zaljeva, te priobalni pojas. U pretrazi sudjeluju brojni vatrogasci, policijski službenici, ronioci Specijalne policije iz Splita, Interventna jedinica policije i mještani. Priobalni pojas pretražuje se s dva policijska plovila. 

Podsjetimo, požar u hidroelektrani Plat buknuo je jučer ujutro oko 9:30 sati, a u njemu su ozlijeđene tri osobe te su tri puštene na kućnu njegu. U odvodnom kanalu oko 14 sati je pronađeno beživotno tijelo M.M. (35), a tijelo I.Z. (47) je pronađeno oko 21 sat na obali mora u Cavtatu predio Ključice, dok se za D.P. (33) još uvijek traga, javlja Dubrovački dnevnik.

Načelnik policije Ivan Pavličević kazao je kako je sve ukazivalo da nisu uspjeli izaći iz hidroelektrane pred vatrenom stihijom te su skinuli dio odjeće i ušli u odvodni kanal. Očevid požarišta slijedi po završetku potrage, a obavit će ga vještaci MUP-ova Centra za forenzična ispitivanja Ivan Vučetić uz potporu protupožarnog inspektora dubrovačke policije.

 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!