Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Film zvan 'Pila'

Bivši šef krim policije u bijegu: 'U zatvoru neće imati drugačiji tretman, samo većih problema'

Donosimo novi nastavak priče o bivšem šefu kriminalističke policije koji je opljačkao policiju - traje potraga za Dolačkim

Željko Dolački po svemu sudeći od večeras je u bijegu. Bivši šef krim policije zbog pljačke 360.000 eura i dva kilograma zlata iz policijskog sefa u vlastitom uredu osuđen je na šest godina zatvora.

Ali Dolački se nije pojavio na izricanju presude, a nije se pojavio ni na svojoj kućnoj adresi gdje ga je večeras tražila policija. I to je skoro pa logičan nastavak ove kriminalističke priče prepune preokreta i sudskih zapleta po kojoj bi se trebao snimiti i film, a mogao bi se zvati Pila. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prazna osuđenička stolica, ali i zatvorska ćelija Željka Dolačkog - bivši šef krim policije ovu će noć provesti na slobodi bez obzira na presudu od šest godina zatvora. Njegov odvjetnik Veljko Miljević kaže da će u Remetinec čim mu bude uručeno rješenje o određivanju istražnog zatvora.

"On zna da je suđen. Zna na koju je kaznu suđen. Upravo sam informiran pred nekih pola sata da je njegova supruga zvala nas i da je priopćila da je policija već bila kod njih na jednom od dvije točne adrese njegog prebivališta", izjavio je odvjetnik Željka Dolačkog Veljko Miljević.

Tamo gdje živi policija ga nije zatekla, ali Miljević svejedno tvrdi da Dolački nije u bijegu.

"Na jednoj od tih adresa je policija već bila. Vjerojatno mu je namjeravala uručiti rješenje o određivanju istražnog zatvora. To mu u ovom momentu koliko ja znam još nisu uručili, to je pitanje sati", nadodaje Miljević.

Dolački je osuđen za pljačku kakvu smo dosad gledali samo u filmovima. Iz policijskog sefa u vlastitom uredu, u sjedištu policije u Heinzlovoj ukrao je dva kilograma zapljenjenog zlata, 640 tisuća kuna i 290 tisuća eura.

"Koliko je drsko ponašanje optuženika pokazuje činjenica da, nakon što je određeno vrijeme uzimao novac i zlato iz policijske kase, kada je shvatio da bi mogao biti otkriven, odlučio se na insceniranje provale i krađe u metalnu kasu u samom srcu policijaks uprave zagrebačke u Heinzlovoj.

Optuženik sramoti policiju i policijske službenike koji požrtvovano rade težak i zahtjevan posao", objasnila je presudu sutkinja Maja Štampar Stipić.

Priča o pilama

Filmski scenarij poprimio je razmjere komedije kada je glavna zvijezda suđenja postala pila. Dolački je njome pokušao uvjeriti sud da nije njome prerezao sef. Onda USKOK kupuje svoju pilu...

"Pila koju je zadnji puta donio okrivljeni je mjesec proizvodnje travanj 2017. Dakle nikako je nije mogao kupiti 2016", komentirao je 17. siječnja Slobodan Šašić, zamjenik ravnateljice USKOK-a.

Pa sutkinja vadi još jednu pilu...

"Znači, imamo i treću pilu, to je zapravo ta prva pila od koje je sve krenulo, a na toj pili je također isti bar kod, ali je godina i mjesec proizvodnje prvi mjesec 2016.", komentirala je sutkinja županijskog suda u Zagrebu Štampar Stipić.

Na suđenju su se tako pojavile četiri pile, ali ne i onda koja je prerezala sef. Pila je tako na kraju ipak odala Dolačkog - točnije datum njezine proizvodnje.

I obrana i tužiteljstvo žalit će se na presudu! Na izricanje presude nije došao i tako je izbjegao da mu se javno stave lisičine. U Starom Čiču gdje živi danas nije viđen. Većina danas tvrdi da ga ne pozna.

U zatvoru ga baš i ne čeka raspoloženo društvo s obzirom na to da je kao bivši šef krim policije i sam neke ljude ondje spremio.

"On vjerojatno neće imati drugačiji tretman. On bi samo mogao imati većih problema. Zaista, moguće je da se susretne s nekim ljudima koje je on stavio ovdje u zatvor. Međutim, on neće vjerojatno biti odvajan nego će biti u istoj poziciji kao i svi ostali zatvorenici, odnosno pritvorenici", smatra stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila.

Bude li mu ugrožena sigurnost tad će ga pravosudna policija odvojiti od ostalih zatvorenika.

VEZANE VIJESTI:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!