Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Strava u zadarskoj školi

Otac tinejdžerice koju je 'žigosao' kolega: 'Sad joj prijete smrću, a pretukao mi je i drugu kćer do krvi'

Otac tinejdžerice koju je 'žigosao' kolega: 'Sad joj prijete smrću, a pretukao mi je i drugu kćer do krvi'
Zadarski list/Arif Sitnica

Nakon što je užarenim predmetom 15-godišnjakinji u školi utisnuo slovo 'U', nasilnik je nastavio s prijetnjama smrću

U zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi na Puntamici u srijedu je učenik prvoga razreda srednje škole užarenim predmetom u obliku slova 'U' opekao i doslovno žigosao kolegicu i još jednog kolegu i to u razredu za vrijeme nastave.

Djevojka je ima dvije opekotine na ruci, dok je mladić opečen po  vratu. No, kako doznajemo, mladom nasilniku to očito nije bilo dovoljno. Nakon što se otkrilo što se dogodilo, u srijedu navečer je počela primati prijeteće poruke u kojima joj se prijeti čak i smrću, doznajemo od oca tinejdžerice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Dijete mi je pod stresom. Danas uopće nije išla u školu jer je i sinoć, nakon svega, dobila prijeteće poruke u kojima joj se prijeti smrću", kazao je Adem S., otac tinejdžerice koja je stradala od ruke kolege, za Vijesti.hr.

Upravo se spremao na policiju kada smo ga nazvali.

"Policija je upoznata sa slučajem s obzirom da škola ništa ne poduzima. Taj dečko je već i prije bio problematičan. Jednom mi je pretukao drugu kćer koja sva krvava došla kući. Strašno je što se sve u toj školi događa, a nitko ništa ne poduzima. Ovo je napad na moju djecu jer su pripadnici albanske manjine. Zato joj je i ustisnuo to slovo 'U' i rekao kako se sad može hvaliti da je ustaša", govori uzrujani otac.

Prepričao je kako je nasilnik u srijedu njegovoj kćeri prvo rekao neka mu da 10 kuna ili će joj zapaliti jaknu. Znajući što je sve u stanju naraviti, dala mu je 10 kuna, ali joj je on ipak zapalio jaknu. Potom joj je za vrijeme nastave užarenim predmetom prvo na lice pokušao ustisnuti slovo 'U', ali je nesretna djevojka to uspjela izbjeći.

Potom joj je to učinio na ruci i to dva puta. Ostali su ožiljci. Ali, nasilnik je isti predmet utisnuo na vrat još jednom kolegi.

"Zaprijetili su joj da ne smije nikome ništa reći, pa je ona zbog straha šutjela. Ali kada su došli na tjelesni, profesorica je primijetila ozljede. Namazala joj je rane i slučaj prijavila razrednici", ispričao je očajni otac 15-godišnjakinje koji je u strahu za živote svoje djece, kako sam kaže, odlučio obavijestiti medije s obzirom da škola unatoč problemima, ne poduzima ništa.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!