Novosti / Crna kronika

Majka pretučene Lorene za Vijesti.hr

'Moja misija je dijete izvući iz ovog bolesnog društva. Nek' ide lipo k vragu i on i država'

'Moja misija je dijete izvući iz ovog bolesnog društva. Nek' ide lipo k vragu i on i država'
Dino Stanin/PIXSELL

U Zadru će biti održan prosvjed u organizaciji Građanske inicijative na Narodnom trgu zbog puštanja Daruvarca na slobodu

Darko Kovačević zvan Daruvarac u nedjelju izlazi na slobodu, a dan ranije u Zadru će biti održan još jedan prosvjed u organizaciji Građanske inicijative na Narodnom trgu.

Prosvjedovat će se jer je izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru odbilo izreći ijednu mjeru opreza Daruvarcu koji je brutalno premlatio tinejdžericu Lorenu
Gurlicu
.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na Facebook stranici Građanske inicijative 'Protiv pravosuđa koje štiti nasilnike' i koja broji više do 4.500 članova još jednom se ističe da ovaj slučaj iznova pokazuje kako sustav, koji bi trebao štititi žrtve nasilja, u praksi ne funkcionira.

"Moja misija je dijete izvući iz ovog bolesnog društva. Što se njega tiče, nek' ide lipo k vragu - on i država u koju je uselio! I ne zovite nas više. Hvala, razumite me", kazala je kratko Ana Gurlica, majka pretučene djevojke, za Vijesti.hr.

Podsjetimo, uoči Daruvarčeva izlaska iz zatvora, obitelj pretučene djevojke opet je primala prijetnje smrću - treći put otkad je slučaj izišao u javnost.  Policiji je trebalo samo nekoliko sati da otkrije i privede 17-godišnjaka koji ih je postavio na Instagram i potpisao se kao prijatelj 31-godišnjeg nasilnika.

"Obitelj je šokirana i u strahu su. Pogotovo nakon prijetnji smrću koje su dobile. Majka žrtve mi je rekla da se ona mora iseliti iz Zadra jer se više ovdje ne osjeća sigurnom. Oni će biti četveta obitelj koja se zbog njega seli iz grada", kazala je nedavno Mirjana Jurjević-Adžić, jedna od organizatorica velikog prosvjeda u Zadru koji je održan prije izricanja presude Kovačeviću.

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!