Novosti / Crna kronika

Napad na vaterpoliste

Uhićeni trojac prošao bez prijave, pušten i konobar! 'Upozoravao je Srbe da bi moglo biti frke'

Sa svih strana dolaze osude zbog napada na srpske vaterpoliste u Splitu, a u međuvremenu su se pojavile i nove informacije vezane uz slučaj

Prema posljednjim informacijama, policija još uvijek traga za preostalom dvojicom napadača. Ipak, policiji je poznat njihov identitet, stoga je pitanje vremena kada će biti pronađeni.

Prema neslužbenim informacijama, uhićeni konobar i sin poznatog nogometnog trenera je nakon višesatne obrade pušten i ne dovodi se u vezu s napadačima. Iako se sumnjalo kako je upravo on pozvao napadače kad je ugledao vaterpoliste sa srpskim obilježjima, detaljna istraga je pokazala kako je on, naprotiv, upozoravao sportaše da bi mogli imati problema zbog dresova koje su nosili ispod gornjeg dijela trenerke. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Protiv uhićenog trojca pak, nije podnesena ni kaznena, a ni prekršajna prijava. 

Osude napada u Splitu stižu sa svih strana - od Vlade, preko predsjednice Republike, pa do sportaša. Ministar unutarnjih poslova pritom je i oštro upozorio domaće huligane. 

Srpska strana Hrvatskoj je u međuvremenu uputila prosvjednu notu, a tamošnji političari tvrde da se ovakvo nešto u Beogradu ne bi dogodilo.

Osuda. Riječ koja je danas vjerojatno najviše puta izgovorena i natipkana u hrvatskim i srpskim medijima.

"Ovaj incident najoštrije osuđujemo. Svatko tko se odluči ili razmišlja huliganski se ponašati kad su u pitanju sportske priredbe i ne samo sportske priredbe hrvatska policija će učiniti sve da ih pronađe i adekvatno sankcionira", komentirao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Zgroženi su i naša predsjednica i premijer, a posebno srpski predsjednik koji je, kaže, bijesan.

"Imate danas odbornika splitskog koji komentara sad, znate kako je kupati se u moru u februaru. Jer zamislite bezobrazluka, oni su okačili slike na instagramu prije toga da su u Splitu, pa su ih ovi valjda pratili preko instagrama", rekao je Vučić

Misli da ovo nije posljednji ovakav slučaj, a bit će ih, kažu, dok god su napeti i odnosi između dviju država.

"Nažalost, to je posljedica jedne antisrpske kampanje koja se vodi i atmosfere koja se stvara u društvu. Neophodno je tražit ćemo i točno utvrđivanje počinilaca, ali i kažnjavanje", dodao je srpski predsjenik. 

Podršku napadnutim igračima dao je i vaterpolski klub Partizan koji su inače rivali s Crvenom zvezdom. I naši sportaši osuđuju nesportsko ponašanje. 

"Ja se nadam da će stati na ovome. Ovo je jedna ružna poruka za Split, za cijelu Hrvatsku, ružna poruka za vaterpolo i ponavljam u svoje osobno ime i u ime cijele vaterpolske obitelji izražavamo žaljenje i najoštrije osuđujemo ovaj incident", rekao je Ivica Tucak, izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije.

"Sramota svih sramota. Koliko mi sportaši gradimo mostove, toliko se dozvoljava određenim skupinama ne znam kako bi ih nazvali da te priče s jednim bahaćenjem dovedu u pitanje, da li je to normalno? Kako se to može dogoditi u 21. stoljeću da se takve stvari toleriraju?!", pita se Tomislav Paškvalin, potpredsjednik Hrvatskog kluba olimpijaca i bivši vaterpolist.

Smatra da huligane mogu zaustaviti samo oštrije kazne. 

Iznenađeni, ogorčeni. Prvi put u 11 godine regionalne lige da se ovako nešto dogodilo. Do sada kad smo išli u Srbiju ili Crnu Goru, kad bi dolazili oni tu, izlazili su vani i normalno je sve bilo, družili smo se", rekao je Boško Lozica, član Upravnog odbora Hrvatskog vaterpolskog saveza.

A kada bi se i izvan sportskih terena svi družili kao i unutar njih,  granice, kao što već godinama pokazuju dvojica vaterpolo izbornika -  ne bi ni postojale.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!