Novosti / Crna kronika

TIJELO POSLANO NA OBDUKCIJU

Uhićena sestra ubijene, oglasila se i policija: 'Škrinja se još nije odledila, utvrđujemo identitet'

Leš, još uvijek nepoznate žene prevezen je na Odjel patologije Županijske bolnice u Čakovcu

Načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač potvrdio je na izvanrednoj konferenciji za medije u nedjelju da je jučer u obiteljskoj kući u Palovcu u zamrzivaču pronađeno mrtvo tijelo ženske osobe, te se sumnja kako je riječ o djevojci rođenoj 1977., a zbog sumnje u ubojstvo uhićena je 45-godišnjakinja. 

„Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva jučer je u večernjim satima uhićena 45-godišnjakinja sa šireg područja općine Mala Subotica“ izjavio je Sokač. Neslužbeno se doznaje kako je riječ o 45-godišnjoj sestri nestale djevojke.

Sokač je podsjetio da je jučer iza 12 sati policija zaprimila dojavu županijskog Zavoda za hitnu medicinu kako je u toj obiteljskoj kući u Novoj ulici u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe. Očevid je provela zamjenica županijske državne odvjetnice u suradnji s policijom. Leš, još uvijek nepoznate žene prevezen je na Odjel patologije Županijske bolnice u Čakovcu gdje će biti izvršena sudska obdukcija.

Iako se sumnja da je riječ o mrtvom tijelu Jasmine Dominić, čiji je nestanak prijevljen 2005., a nije viđena od 2000. godine, do konačnih nalaza obdukcije to još ne može biti službeno potvrđeno.

Kuća strave u Pavlovcu

VEZANE VIJESTI

"Vidite da je osoba u takvom stanju kakvom je, što da vam kažem, nije se još otopila škrinja i identitet još nije utvrđen", rekao je Ivan Sopić, načelnik policijske uprave Međimurske.

Odgovarajući na pitanja tko je pronašao leš, je li pronalazak odmah prijavljen i u kakvom je stanju pronađen, načelnik Sokač nije želio odgovoriti kazavši kako su sve te informacije bitne za provođenje istrage i s tim informacijama policija još ne želi izlaziti u javnosti.

Na novinarsku upit - zar pet godina od nestanka pa do prijave nestanka nije probudilo sumnju, izjavio je kako jest te da je policija u suradnji s Državnim odvjetništvom ranije poduzela brojne istražne radnje.

„Uskoro ćemo vam moći podijeliti više informacija, pa i sve one brojne korake koje je policija poduzimala kako bi rasvijetlila slučaj nestanka osobe“ izjavio je Sokač. Naglasio je da će se puno toga više znati nakon nalaza obdukcije.

Ubila sestru pa tijelo sakrila u škrinju

O svemu se oglasilo i varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo kratkim priopćenjem, koje prenosimo u nastavku.

"Zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, provela očevid zbog postojanja osnova sumnje da je hrvatska državljanka (1974.) počinila kazneno djelo ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona na štetu hrvatske državljanke (1977.).

Prema dosad prikupljenim podacima, postoje osnove sumnje da je uhićena 45-godišnjakinja između 2000. i 2001. godine usmrtila svoju sestru i njezino mrtvo tijelo sakrila u škrinju za zamrzavanje u hodniku prizemlja obiteljske kuće u mjestu Palovec.

Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, državno odvjetništvo će naložiti obdukciju, vještačenje DNA, druga potrebna vještačenja i dokazne radnje te provođenje daljnjih izvida, a poduzet će se i druge radnje prema zakonskim propisima o postupanju s uhićenim osobama", navodi se u priopćenju.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!