Novosti / Crna kronika

VELIKI PROPUST

Otvorila lijes s pokojnicom i ostala u šoku: 'To nije moja majka!'; Bolnica joj mora isplatiti odštetu

Otvorila lijes s pokojnicom i ostala u šoku: 'To nije moja majka!'; Bolnica joj mora isplatiti odštetu
Thinkstock.com

Čovjek koji je tih dana radio u mrtvačnici na izdavanju pokojnika ne zna kako je došlo do zamjene tijela pokojnica

Zbog šoka koji je kći pokojnice doživjela na sahrani nakon otvaranja lijesa u kojem je trebalo biti tijelo njezine pokojne majke, a tamo su zatekli drugu mrtvu ženu, Opća bolnica Zabok kćeri mora platiti 10.500 kuna za duševne boli i 6000 kuna parničnih troškova.

Prema današnjoj nepravomoćnoj presudi Općinskog suda, bolničkom su greškom početkom rujna 2014. zamijenjena tijela dvije pokojnice. Šokirana kći i druga rodbina neposredno prije pogreba u mrtvačnici na groblju otvorili su lijes i u njemu zatekli drugu žensku osobu, pokojnu Katicu, i to u odjeći koju su ona i njezina obitelj ostavili u bolnici kako bi se obukla njihova pokojnica Ivanka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijelo Katice pak u to se vrijeme nalazilo u lijesu na groblju u drugom mjestu, a Katičina obitelj nije o tome pojma imala sve do prijave događaja policiji i bolnici jer lijes nisu otvarali, javlja Podravski list.

Čovjek koji je tih dana radio u mrtvačnici na izdavanju pokojnika ne zna kako je došlo do zamjene tijela pokojnica. Možda je, kaže, usljed propuha cedulja sa osobnim podacima pala s plahte na kojoj se nalazila ili s nožnog palca pokojnice za koji je bila pričvršćena gumicom.

"Sjećam se se da je došao nekakav pogrebni prijevoznik iz Zlatara i rekao da je stigao po tijelo pokojne gospođe Ivanke. U frižideru sam imao jedno mrtvo tijelo ženske osobe, a u mrtvačnici ni na stolovima nije bilo mrtvih tijela za predaju. No, to nije bila osoba po koju je došao prijevoznik, ali mi je rekao da će uzeti ovu koju ima u frižideru. Mislio sam da se šali i tek kad ju je odvezao i nakon pola sata me nazvao shvatio sam da je stvarno odvezao pogrešnu osobu", ispričao je zaposlenik bolničke mrtvačnice.

Iz navedenog je vidljivo da su tijela zamijenjena ne 2. rujna 2014. godine, nego već dan ranije, jer je u mrtvačnici ostalo samo jedno tijelo, i to ne tijelo pokojne Ivanke, nego tijelo pokojne Katice. Prema tome, očito je da djelatnici bolnice nisu pravilno obilježili tijela, stoji u nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Zlataru.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!