Novosti / Crna kronika

Ništa od sajma

Velika prevara u Zagrebu! Britanski par preveslao Turističku zajednicu, uzeli im 45 tisuća eura pa nestali

Velika prevara u Zagrebu! Britanski par preveslao Turističku zajednicu, uzeli im 45 tisuća eura pa nestali
Hrvatska turistička zajednica

Internetska stranica, kao i sami organizatori sajma, nestali su prije nekoliko mjeseci

To je trebala biti prva velika turistička biznis-burza u Hrvatskoj, s više od 400 međunarodnih turističkih kupaca iz 30 zemalja svijeta, no ispala je prva velika prevara.

Takozvani organizator sajma Central European Tourism Summit Zagreb (CETS), britanski bračni par Lu i Andy Buchanan s tvrtkom Cent Euro Fairs SL registriranom u španjolskoj Malagi, uspio je prevariti Turističku zajednicu Grada Zagreba, Hrvatsku turističku zajednicu, Hrvatsku gospodarsku komoru, neke županijske turističke zajednice, kompanije i turističke agencije, sponzore i izlagače, piše Večernji list.

Internetska stranica, kao i sami organizatori sajma, nestali su prije nekoliko mjeseci. Lu Buchanan krajem lipnja je za Hinu kazala kako se sajam prebacuje s prosinca na svibanj 2019. zbog gužve tijekom adventa, a onda je nestala. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iz TZ-a Grada Zagreba kazali su za Večernji list da su poduzeli pravne korake, ali nisu mogli sa sigurnošću potvrditi da je sajam otkazan. "To treba pitati same organizatore. Ono što TZGZ može potvrditi jest da smo s naše strane prekinuli svaki oblik suradnje s organizatorom te otkazali aktivnosti vezane za spomenuti sajam. Do toga je došlo zbog neadekvatne komunikacije i neispunjavanja obveza koje su preuzeli organizatori", poručili su iz ureda Martine Bienenfeld, direktorice TZ-a.

Za organizaciju sajma, kao "dijamantni sponzor", uz HTZ i Croatiju Airlines, po cjeniku sajma trebali su izdvojiti 42 tisuća eura, no u TZ-u su rekli da su uplatili 29.100 eura kao "protučinidbu za uređenu obvezu organizacije sajma".

"Organizator nam nije vratio uloženi novac, a u postupku smo reguliranja statusa povrata, na način da smo Cent Euro Fairs tužili za povrat plaćenog iznosa", tvrde.

Informacije o otkazivanju sajma nemaju ni u HTZ-u. Poručuju kako su na sajmu trebali biti izlagač te su platili zakup izlagačkog prostora od 50 kvadrata po cijeni od 16.500 eura. U više su navrata pokušali stupiti u kontakt s organizatorima, no bezuspješno. 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!