Novosti / Crna kronika

Premlatio kćer na Pešćenici

Je li se incident mogao spriječiti? Policija: 'Došli smo za 14 minuta'; Susjedi: 'Trebalo im je sat vremena!'

Dok u policiji kažu da je bilo tek manjih propusta i to u telefonskoj komunikaciji s majkom, susjedi tvrde drugačije.

Policija tvrdi - 14 minuta, a susjedi - više od sat vremena. Riječ je o vremenu koliko je policiji trebalo da stigne do mjesta na zagrebačkoj Pešćenici gdje je otac premlaćivao svoju 14-godišnju kćer. 

I dok u policiji kažu da je bilo tek manjih propusta i to u telefonskoj komunikaciji s majkom, susjedi tvrde drugačije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Petak, 16 sati 59 minuta - majka prvi put zove policiju zabrinuta jer joj se bivši suprug ne javlja. "Koja nam u tom trenutku nije točno znala reći gdje se počinitelj nalazi, dakle nije imala tu informaciju i navela je da se koristi svojim osobnim vozilom", kazala je Marija Goatti, voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.

Pa ne šalju nikoga njihovoj kući, već su službama na terenu javili da tragaju za automobilom. 

"14 minuta od poziva uhitili smo počinitelja"

U 17 sati 46 minuta policiju zove susjeda. Tvrde, tek tada dobivaju informaciju da je u tijeku obiteljsko nasilje i tek tada na adresu kreću policajci. "Koji su 14 minuta od tog poziva već uhitili potencijalnog počinitelja, odnosno uočili su ga u bijegu, on se nalazio u osobnom automobilu i nakon toga je uhićen uz uporabu sredstava prisile", kazala je Goatti. 

No susjedi koji ne žele pred kameru tvrde: prvi put su ih zvali već oko 17 sati kada je otac izvukao kćer iz kuće jedne susjede u koju je pobjegla.

"Onda je uzeo tu dasku bacio je na stepenice i onda je tako ispruženu tukao, prebijao, iživljavo se. Dva sata je to trajalo. Da policija nije došla to meni nije jasno. I kaže meni policija kakvi su to susjedi da nisu zvali? Zvali su", kaže baka djevojčice Ramzija Dedić.

"Zadnji poziv smo uputili u 18.16, policija još nije stigla", kazala je susjeda. 

Nespretna komunikacija

Stigli su nekoliko minuta nakon toga. Oni pak tvrde da propusta u postupanju nije bilo, jedino u "nespretnoj" komunikaciji preko telefona. 

"Njihova ta komunikacija je u cilju prikupljanja što boljih informacija nije prouzročila odnosno nije zaustavila daljnje postupanje djelatnika policije", kazao je Stipe Mandić, voditelj Operativno-komunikcijskog centra. 

Otac, bivši specijalac, koji je zamalo ubio vlastitu kćer, još prije godinu dana na društvenim mrežama podijelio je ovakvu fotografiju.

Neurolozi kažu, nasilje doživljeno od nekoga tako bliskog može zauvijek traumatizirati dijete. "Toksični stres ostavlja dugoročne posljedice koje impliciraju i postignuća u školi koja su značajno lošija. Impliciraju i razno razne rizične oblike ponašanja", kazala je dječja neurologinja Vanja Slijepčević Saftić.

Danas u ulici nasred koje se u petak zbivala drama, muk i tišina. Samo rijetki priznaju da zbog straha od susjeda, za kojeg se ne zna kada će izići iz Vrapča, ne žele javno govoriti. 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!