Novosti / Crna kronika

ISTRAGA TRAJE

Na Harmici zaustavljen kombi: U njemu je bilo poljsko meso za kebab?

Na Harmici zaustavljen kombi: U njemu je bilo poljsko meso za kebab?
Željko Lukunić/PIXSELL

Policajci su pozvali veterinarsku inspekciju koja je utvrdila da meso nema odgovarajuće deklaracije

Na graničnom prijelazu Harmica hrvatski su policajci ujutro zaustavili automobili uvodom u dokumentaciju posumnjali su da nešto ne štima pa su pozvali veterinarsku i sanitarnu inspekciju koja sada pregledavaju robu iz tog vozila, potvrdili su nam iz PU zagrebačke. 

24 sata piše da je u kombiju koji je vozio Slovenac pronađeno sumnjivo meso za kebab iz Poljske. Istraga traje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U povodu informacije Sanitarne inspekcije da je prije službenog upozorenja u Hrvatskoj zaraženo poljsko mesu distribuirano u 57 ugostiteljskih objekata, ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak kako nema opasnosti za one koji su ga konzumirali s obzirom da se radi o mesu koje se prethodno mora termički obraditi.

VEZANA VIJEST

"Ako je netko konzumirao takvo meso, koje se termički obrađuje, nema opasnosti. Ako se pojeo kebab u kojem je bila escherichia coli i salmonela, opasnosti više nema nakon termičke obrade, no to ni u kom slučaju ne znači da ne trebamo bolje kontrolirati proizvode da nam se takve stvari ne događaju", rekao je Kujundžić novinarima uoči sjednice Vlade. 

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva izvijestila je da je kebab iz Slovenije, od zaraženog mesa iz Poljske, u kojemu su pronađene bakterije escherichia coli i salmonela, distriburan u 57 ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj, odnosno da se sporni proizvod određeno vrijeme slobodno nalazio na tržištu prije upozorenja preko sustava RASFF.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!