Novosti / Crna kronika

HGSS i policija u akciji

U Mrežnici pronađeno još jedno mrtvo tijelo: 'Onaj tko ljude upućuje ovdje, šalje ih ravno u smrt'

U rijeci Mrežnici na području općine Barilović danas oko 13 sati pronađeno je mrtvo tijelo nepoznate muške osobe

Policija provodi kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta osobe i okolnosti stradavanja, doznaje se u u Policijskoj upravi karlovačkoj. Najvjerojatnije je riječ o migrantu za kojim se tragalo od nedjelje poslijepodne.

Naime, policija i HGSS pronašli su u nedjelju u rijeci Mrežnici tijelo utopljenog migranta, a u ponedjeljak je nastavljena potraga za još jednim migrantom koji je također završio u rijeci. U potrazi im je pomagao treći migrant iz iste skupine, pokazujući mjesto na kojem su prelazili rijeku Mrežnicu i gdje je njegov kolega upao u rijeku i nestao.

Riječ je o slabo naseljenom kraškom dijelu uz Mrežnicu, gdje do sada nije bila migrantska ruta.

Gvido Prister, vlasnik turističkih drvenih kućica Ekoturizam Mrežnica, ispričao je za Vijesti.hr kako je na svom imanju u nedjelju ugledao skupinu od oko osam migranata koji su išli prema njemu i društvu s kojim je bio. Prišao im je, a oni su počeli zapomagati, bacati se po podu i zazivati policiju. Kazali su mu kako se jedan utopio i tražili su pomoć.

Prister ih je odveo u svoju kuću gdje su se otuširali. Dao sam suhu odjeću i zbrinuo ih do dolaska policije.

"Oni su popadali po podu počeli plakati, iznemogli su bili i promrzli, bila je jaka bura u subotu. Vikali su police, police, tražili su da zovem policiju i objasnili mi da se utopio jedan njihov prijatelj", kazao je Prister.

Dan nakon - još jedan migrant zatražio je pomoć jer je i njegov suputnik upao u rijeku.

"Kad sam čuo glasove koji su dolazili od rijeke vidio sam čovjeka kako tetura, bio je skoro gol. Imao je jaknu, bio je bez hlača, bez cipela, samo u gaćicama. Trebao je skroz prijeći kroz trnje da bi došao do mene", kazao je Željko Prister.

"Rijeka u ovim zimskim mjesecima je jako opasna i policija je jako aktivna i surađuju i pokušava blokirati ta područja. Ne znam, onaj tko vodi te ljude i tko ih upućuje ovdje to je kriminal šalje ih ravno u smrt", smatra Prister.

Umjesto do boljeg života prema kojem su krenuli.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!