Ostani doma
Novosti / Crna kronika

Slučaj 'zamrzivač' iz Međimurja

Hoće li na slobodu? Odvjetnik uložio žalbu na odluku o pritvoru koji je određen Smiljani Srnec

Hoće li na slobodu? Odvjetnik uložio žalbu na odluku o pritvoru koji je određen Smiljani Srnec
Damir Špehar/Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell

Varaždinski županijski sud zaprimio je žalbu odvjetnika Krešimira Golubića na određivanje pritvora Smiljani Srnec

Smiljani Srnec (45) je određen pritvor od 30 dana koji joj je 20. veljače odredila sutkinja istrage varaždinskog Županijskog suda po prijedlogu županijskog državnog odvjetništva, odnosno tužitelja u tom predmetu. 

"Ovlašten sam obavijestiti Vas da sam podnio žalbu protiv rješenja o određivanju istražnog zatvora.  Nema opasnosti od utjecaja na svjedoke, a ni opasnosti od počinjenja novog kaznenog djela pri čemu navodna opasnost počinjenja novog kaznenog djela kako je obrazložena u rješenju nije osnova za određivanje istražnog zatvora", poručio je za RTL odvjetnik Smiljane Srnec Krešimir Golubić. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istražni zatvor joj je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, s obzirom da u postupku treba ispitati i članove njezine obitelji, ali i druge osobe koje bi mogle imati saznanja o ubojstvu njezine sestre Jasmine čije je tijelo otkriveno u zamrzivaču u kući u Palovcu.

Osim zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, tužiteljstvo je navelo i mogućnost ponavljanja djela s obzirom da je Smiljana Srnec 2016. godine temeljem kaznenog naloga osuđena na četiri mjeseca zatvora uz rok kušnje od godine dana za lažno prijavljivanje kaznenog djela razbojstva.

Podsjetimo, Smiljanu Srnec rješenjem o provođenju istrage od 21. veljače tereti se da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj 23- godišnjoj sestri više snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju u području glave. Oštećena 23-godišnjakinja preminula je uslijed zadobivenih ozljeda.

U petak je policija obavila pretragu kuće i iz šupe odnijela neke predmete koji su na vještačenju u Centru za forenzička ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić.

O žalbi na određivanje pritvora odlučivat će izvanraspravno vijeće varaždinskog Županijskog suda. I na rješenje o provođenju istrage branitelj se može žaliti, ali rok za žalbu je osam dana od dana primitka tog rješenja i taj rok još nije istekao.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!