Novosti / Crna kronika

PROMETNA NESREĆA MINISTRICE

Žalac posjetila djevojčicu na koju je naletjela autom, ali izjavu nije dala: Zašto je imala nevažeću vozačku?

Novinar RTL-a Boris Mišević doznaje da je ministrica oko 19.30 sati došla u bolnicu posjetiti djevojčicu.

Ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac jutros je u Vinkovcima svojim automobilom naletjela na 10-godišnju djevojčicu koja je pretrčavala cestu izvan obilježenoga pješačkog prijelaza.

Djevojčica je vozilom hitne pomoći prevezena u vinkovačku bolnicu u kojoj su joj utvrđene teške  ozljede - točnije prijelom potkoljenice. Ubrzo je prebačena u osječku bolnicu u kojoj je operirana. U međuvremenu se ispostavilo da je Žalac prekršila zakon - jer je vozila bez važeće vozačke dozvole.

Žalac razgovarala s premijerom

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novinar RTL-a Boris Mišević doznaje da je ministrica večeras posjetila djevojčicu u bolnici, no izjave novinarima nakon tog posjeta nije željela davati pa tako nije odgovorila zašto je vozila bez važeće vozačke dozvole. 

RTL je iz Vlade dozao da je ministrica Žalac jako, na ljudskoj razini, potresena s nesrećom u kojoj je sudjelovala djevojčica. Razgovarala je s premijerom Plenkovićem o ovoj situaciji i zasad u Vladi ne razmišljaju o njezinoj ostavci i smatraju da se to moglo dogoditi svakome. 

Djevojčica je izvan životne opasnosti

Voditelj Zavoda za plastičnu kirurgiju u osječkoj bolnici, Želimir Orkić, rekao je u RTL-u Danas da je djevojčica danas operirana i da je izvan životne opasnosti. "Imala je prijelom potkoljeničnih kostiju iznad desnog gležnja sa malim pomakom ulomaka. To je zatvoreni prijelom, što znači da nije kompliciran i omogućio nam je da sa najmanjom mogućom kirurškim uplitanjem dijete operiramo", rekao je Orkić i dodao da će se djevojčica u potpunosti oporaviti. 

"Kosti i ulomci su posloženi, dobila je imobilizaciju i to će omogućiti da se brzo oporavi i ne očekujemo da će biti nikakvih posljedica", kazao je Orkić te dodao da je djevojčica već u polubudnom stanju. "Ne očekujemo nikakve komplikacije", zaključio je Orkić. 

"Nema ovdje obilježenih pješačkih prijelaza"

Iz još neutvrđenih razloga, danas prijepodne u vinkovačkoj Ćirilometodskoj ulici pred osobni automobil ministrice Gabrijele Žalac izletjela je 10-godišnja djevojčica. Policija tvrdi da je neoprezno pretrčavala kolnik.

"Djece ovdje ima jako puno i neoprezno pretrčavaju preko ceste. Nema ovdje obilježenih pješačkih prijelaza. Pa treba i na to ukazati kako ne bi dolazilo do ovakvih situacija", kazao je susjed.

Policija ne navodi kojom je brzinom ministrica vozila, no izvori bliski Žalac tvrde da nije vozila brzo. Djevojčica je završila s prijelomom potkoljenice, što upućuje na teške ozljede. Iz vinkovačke bolnice prebačena je u osječku. Bila je pri svijesti te je komunicirala s osobljem. 

VEZANE VIJESTI

"Zasad po svim prvim medicinskim parametrima, radi se o ozljedi koja neće ostaviti nikakve posljedice na lokomotorni sustav", kazao je ranije Želimir Orkić, torakalni i plastični kirurg KBC-a Osijek.  Doznaje se, udomljenu djevojčicu na putu do osječke bolnice pratila je majka.

Ministrica nije imala važeću vozačku dozvolu

Ministarstvo se vrlo brzo nakon nesreće obratilo javnosti priopćenjem. "Obzirom na šok za obje obitelji, oglašavamo se pisanim putem. Detaljnije o cijelom slučaju očitovat će se nadležne službe. U popodnevnim satima gospođa Žalac posjetit će ozlijeđeno dijete", priopćilo je ranije danas Ministarstvo regionalnog razvoja.

Na mjestu nesreće utvrđeno je da ministrica ne posjeduje važeću vozačku dozvolu pa joj je propisana i  kazna od 1000 kuna. Budući da ju je  odmah platila, iznos joj je prepolovljen. 

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!