Novosti / Crna kronika

NASILNIK U ZATVORU

Prijetio kćeri da će zapaliti kuću dok ona i obitelj budu spavali, unuka pretukao i govorio da će ga ubiti

Prijetio kćeri da će zapaliti kuću dok ona i obitelj budu spavali, unuka pretukao i govorio da će ga ubiti
Thinkstock/ILUSTRACIJA

Pijani muškarac je vrijeđao, omalovažavao i fizički napadao svoju kćer i tjerao nju, njezinog supruga i njihovo dijete iz kuće


Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1956.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava, tjelesne ozljede i prijetnje.

Postoji osnovana sumnja da je 63-godišnjak od lipnja 2016. do ožujka 2019. godine u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, u alkoholiziranom stanju učestalo grubo vrijeđao, omalovažavao i fizički napadao svoju kćer i tjerao nju, njezinog supruga i njihovo dijete iz kuće te im prijetio da će zapaliti kuću kad budu spavali. Svojem unuku (2009.) je govorio da će ga ubiti i u više navrata udarao ga rukom po tijelu i licu te ga 3. ožujka 2019. u dvorištu obiteljske kuće fizički napao drvenom drškom metle po tijelu i ozlijedio ga.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 63-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!