Ostani doma
Novosti / Crna kronika

kasnije ju je ubio

Komšić i prijatelji krivi za otmicu i napad na Kristinu: Dobio godinu i pol dana zatvora

Komšić i prijatelji krivi za otmicu i napad na Kristinu: Dobio godinu i pol dana zatvora

Komšić se se nalazi u Lepoglavi gdje služi zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće

David Komšić i njegovi prijatelji Arjan i Armend Rexhepi te Filip Filipović krivi su zbog otmice i napada na Kristinu Krupljan, tri mjeseca prije njezina ubojstva. Osuđeni su za kaznena djela protiv slobode i protiv imovine. 

David Komšić dobio je godinu i pol dana zatvora, javlja 24sata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Arjan Rexhepi osuđuje se na jedinstvenu kaznu od zatvora od jedne godine zatvora uvjetno na pet godina. 

David Komšić za ubojstvo Kristine Krupljan osuđen na 30 godina zatvora

Armandu Rexhepiju i Filipu Filipoviću dosuđena je je jedinstvena uvjetna kazna od 11 mjeseci zatvora s rokom kušnje od četiri godine.

Oštećenoj Vesni Krupljan sva četvorica moraju nadoknaditi 46.495 kuna.

"Kristina je detaljno opisala sve. Njeni iskazi iako su se okrivljenici branili sutnjom su potvrđeni iskazima svjedoka. Medicinski nalaz potvrđuje opis događaja kako ga je Kristina opisala. Iz opisa Kristininog događaja i iskaza roditelja i prijateljica znamo da su Kristina i David bili u toksičnom odnosu koji je tragično završio. Sud smatra da je Kristina iskazivala istinito. Što se tiče sankcija moram reći, da kazneno djelo za koje se može izreci kazna do 3 godina, a za oštećenje stvari kazna do 2 godine maksimalno. Utvrdili smo obadva djela. No kad se radi kaznenopravne sankcije moram naglasiti da su Redžepiji i Filipović tek ušli u dob starijeg punoljetništva. Tek su friško navršili 21 godinu kad se događaj zbio i dotad nisu počinili neko kazneno djelo niti su bili prijavljivani. Činjenica da su bili dobri prijatelji s Davidom i vjerojatno su bili pod njegovim utjecajem. U želji za dokazivanjem prijateljstva Davidu su ga slijedili u njegovim odlukama", obrazložila je sutkinja presudu.

David  Komšić

Podsjetimo, Komšića i njegove prijatelje tereti se da su 27. studenog 2016. oko 5.40 sati na Bukovačkoj cesti presreli Kristinu svojim vozilom te joj razbili automobil, iživljavali se nad njom, udarali je i čupali za kosu.

Komšić se se nalazi u Lepoglavi gdje služi 14-mjesečnu zatvorsku kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u travnju 2016. poginuo pješak te čeka drugostupanjsku presudu zbog ubojstva Kristine Krupljan.

Komšić je u travnju 2018. nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora za ubojstvo svoje bivše djevojke Kristine. Izbo ju je 88 puta.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!